søndag 23. november 2008

Kveldsstemning og morgonsol.


Bilda er tatt med tre dagars mellomrom i mai. Veret er nydeleg begge dagar, likevel er det store kontrastar mellom klokka ni om kvelden og ni om morgonen. Det siste bilde er skore litt fordi eg måtte rette det litt opp. Begge bilda er gjort ørlite skarpare i Fotofiltre.
Bilda er blitt større enn dei er, nokon som kan rette på dette? Eg målte, dei er to cm breiare her enn dei er i arkivet mitt.Kvifor? Bilda ser uskarpe ut og det er dei ikkje.

8 kommentarer:

Marie sa...

Av ein eller annan grunn er bilda blitt større her enn då eg reduserte dei. Eg prøvde å sette same breidde som bildet der det står 400 som me endrar til 800, men då fekk eg berre raude kryss og ikkje bilde... Ser dei er litt uklare no, det er dei ikkje i arkivet mitt...

???

Pernille sa...

Utrolig så forskjellige de er. Og er det ikke det som er så spennende. Nydelige bilder:)

RuneE sa...

Jeg har sett på "bildebe bak bildene", koden til bildene dine samt EXIF-data. På det øverste bildet er hovedbildet og EXIF data til det betydelig større enn det som vises, mens kodens størrelse synes mindre.

På det nederste er selve bildet (og EXIF.data) mindre enn det som vises fremst, selv om det som ligger i koden og EXIF-data synes å stemme overens.

Hva som er skjedd vet jeg ikke. Kanskje Blogger har funnet på noe igjen? John vet mer om dette enn meg, så vi får se hva han sier. Mitt eneste råd nå er å prøve å legge inn bildene på nytt.

Lene sa...

Så vakkert hos deg, Marie. Hehe, ja pga av størelsen ble det fire bilder her hos meg - to topper og to bunner. Fredelig og god stemning i alle fire ;) Moro å se endringene på døgnet :)

John sa...

Meget fine landskaps bilder Marie.

Du hadde satt bildene dine større enn det de er. Nå har jeg tatt å krympet de litt. De er lagret som 800px i høyden, der har jeg satt 650px slik at de fleste ser hele bilde uten å skrolle. Når jeg skal tilpasse et stående bilde så tar jeg høyden som i dette tilfellet var 800px og deler på bredden som er 597px. Da får man et forholdstall på 1.34. Så tar jeg da 650px som jeg vil at bilde skal være i høyden og deler på 1.34. Da får vi en bredde på 485. Så setter du inn 650px for høyde og 485px for bredde. s800 må man også sette ellers vil bilde bli litt soft.

RuneE sa...

Det er bra vi har John til å ordne opp! Da kan vi nyte disse bildene i fred og ro. Et fint konsept Marie - samme sted, men ulikt tidpunkt og ulik belysning. Slikt har jeg sansen for.

Marie sa...

Takk for god hjelp John! Håpar eg lærer dette til neste gong, hehe.

John sa...

Ja ellers så bare retter vi det opp for deg :)