torsdag 13. november 2008

Black and white

Vi går mot vinter, men minnene fra våren lever. Før jeg fikk mitt eget speilrefleks så måtte jeg teste min datter's NiconD40. Min datter er min macro-lærer og hun er streng. Men jeg fikk da et bilde som jeg er meget fornøyd med. Min hvite dupp fikk besøk av et insekt. No vil jeg gjerne ha kritiik på bildet for å lære meg mere med macro;)
Bildet er litt beskjært, endret litt på nivå og litt skarpet.

13 kommentarer:

RuneE sa...

Det var en god begynnelse! Enkel og liketil, klart insekt og diffus og rolig bakgrunn. Bra!

Hvite blomster må du være litt forsiktig med, spesielt i sollys - de kan bli så hvite at all struktur i det hvite forsvinner. Se forskjellen på det du sei skyggen under insektet og ute på kantene. Ekspertene sier at blomster gjør seg best i overskyet vær, men det finnes unntak der også

Kathrine sa...

Enkelt, flott bilde du:))

Nå er det sart og flott! Enkel og fint komponert. Sjøl ville jeg nok kjørt det enda mere på sort og hvitt. Lagt på noen tynne lag filter fra photoshop? Kanskje den grovkorna bakgrunnen hadde forsvunnet litt da, og fått fram billen og blomsten mere.

Føler meg litt på gyngene grunn her nå, fordi jeg syns billedspråket er viktigere enn all teknikken en kan rote fram av alle programmene en kan kjøpe.
Syns forresten blomsten tar kaka:-D
Nydelig!

Lene sa...

Wow!!! Dette ble for meg skjønnheten og udyret! Inmari vakkert, men dog diskusting :)

Lene sa...

Duu... Og så ble det på en måte bryllup her... Han i sort sjakkett, og hun i vakreste tyll :)

Pernille sa...

Lene: Ja en må stase seg skikkelig opp hvis en skal få berøre "duppen" min! (Syns jeg hører deg no. Hi hi) Skjønnheten og udyret er veldig billedlig korrekt navn;)Det tenkte jeg for i svarten ikke på. Hvor tar du alt fra? Bryllup neste sommer. Hi hi. Kanskje vi rekker det før det kommer mange smådupper;)

Kathrine: Jeg har prøvd meg på litt svart og hvit, men det ble så dødt da. Men jeg skal prøve meg på mere filter (hvis jeg får det til):) Takk for tipset:)

Pernille sa...

Rune: Duppene mine har det med å lukke seg litt i gråvær. Men jeg er blitt klar over det med sol etter den flotte "innføringen" fra Studio Natura. Så fra no av vil jeg ikke ha så mye sol. Hi hi.

Lene sa...

Hahahahaha, ja du synes nok du hører meg, ja, duppen din ;)))

Men, du - med bryllup mente jeg bildet ditt. Insektet, ikledd sjakett, inntar brura (duppen din) i hvit tyllkjole ;)

Hahahahaha - nå hører du meg ihvertfall, ja ;))

esnorway sa...

fint bilde synes nå jeg da

Garden Angel sa...

Det er et flott bilde!
Jeg kaller blomsten for "hvite nupper"..har den i hagen, og den er så skjønn!
Flott kombinasjon med det sorte i innsektet;)

John sa...

Syntes dette ble ble bra jeg Pernille. Fine farger og bra skarphet. Skulle det jeg sette fingern på noe så måtte det blitt de lys feltene i bakgrunnen.

Pernille sa...

De lyse flekkene i bakgrunnen er av de andre duppene. Men jeg får dem ikke bort uten at det vises.

Ivar Ivrig sa...

Godt jobba Pernille. En bra komposisjon. Ja bakgrunnen kunne ha vært mere ensfarget, men det husker du til neste gang :-)

Sollyset kan være forræderisk når en skal fotografere, noe som gir skygger og harde overganger mellom mørkt og lyst. Dessuten kan det bli vanskelig å eksponere riktig med så hardt lys.

Pernille sa...

Takk ska dere ha alle sammen:) Dere er no så kos. Og rådene tar jeg med meg neste gang jeg prøver meg:)