fredag 14. november 2008

Fullmåne kveld

Som mange av dere andre så var også jeg ute i går og knipset masse bilder. Og når jeg ser alle de vakre månebildene så fant jeg ut at jeg måtte prøve noe annet. Ett månelandskap i måneskinn.
Disse bildene er tatt fra samme plass, en traktor fungerte som stativ. Rett ved vårt hus.

Jeg har brukt CS4 og brush. På det siste var bildet i utganspunktet nesten helt sort.
Orginal bildet var en RAW Fil
Hvitbalansen er forskjellige på bildene.

Jeg har lagt ved førbilder, de er i jpg,så dere kan se hva jeg har gjort.

8 kommentarer:

Ivar Ivrig sa...

Dette ble mørkt. Hva slags lukkertid har du brukt?
Kanskje bedre å ta slike fullmånebilder/kveldsstemning mens det ennå er litt blåtime og lys.

Randi sa...

Hmm...ja hva var den. Står noe helt merkelig på bildene...lurer på om jeg hadde det samme som månebildene jeg tok og de var 1/200...men jeg er ikke sikker.
Var egentlig månes gjenskinn på vatnet jeg var ute etter. Men fikk ikke frem månes lys sånn som jeg ville.
Da må jeg prøve med høyere lukkertid neste gang da.Eller ta den i den blå timen.

Pernille sa...

Jeg tror bildene dine er flotte. Men kanskje om du har lysnet de litt mer så hadde de blitt bedre. På min skjerm så ser jeg de nesten ikke. Men er det ikke gøy å ta månebilder?

Anne-Berit sa...

Ble litt i mørkeste laget dette,kan hjelpe å lysne bildene litt.Skjønner hva du prøvde på,og det er synd at bildene ble litt mørke.Men det er jo å prøve vi lærer av!

RuneE sa...

Beklager å måtte si det, men her tror jeg at jeg hadde gitt opp. Det kan ikke være mye informasjon igjen her. Min kompetanse strekker ikke til.

Det er mulig at HDR-fantastene kan finne noe dersom de tre bildene er identiske i plassering, men forskjellige i opptak.

Hvilken brush - og hvordan? Hva er egentlig motivet?

Randi sa...

Motivet er månen som lyser opp vannet og landskapet...er vel ikke ute etter at noen skal fikse det. Men hva jeg skulle ha gjort for å fått frem månens lys over landskapet....er det bare å ha lengre lukketid?
Så jo såå bra ut før jeg fikk det på skjermen.usj og æsj.

Lene sa...

Heeei, Randimor!! Der var du jo! Juhuuuu! Vandrer rundt i mørket, du ;)

Tror du har rett, lengre lukkertid er tingen. Minner meg på at jeg også må sette meg inn i, og forberede meg litt før nyttårsaften. Bildene mine fra i fjor ble håpløse ;)

Jeg ser jo at der har vært vakkert til tusan, så søren at det skulle bli så mørkt! Ideen din om å fange måneskinnet i vakker natur synes jeg var veldig god. Skal vel lære oss å forevige det og, vi vel :)

John sa...

Hei Randi.
Har prøvd å justere litt på bildene med de er undereksponert og det er ikke mye detaljer å hente her.
Siden du ikke har EXIF info i bildene så kunne det vært fint å se lukkertiden som er brukt. Det er jo den som er avgjørenede om bilde blir over eller undereksponert. Hvis det stemmer at du har brukt blender f/20 så er dette i meste laget.
Når man går et blender trinn opp så halveres lysmengden inn til bilde brikken. Dvs ved f/20 så slipper du veldig lite lys inn dette i kombinasjon med at det er mørkt ute vil lukkertiden bli lang.
Her ville jeg ha brukt en blender mellom f/8 til f/11. Det er nok i dette området objektivet ditt tegner skarpest.