mandag 24. november 2008

ja så var jeg ute å tok bilder igjen

min andre ver esnorway
Ja var ute igjen i dag tidlig frisk og rask tenkte jeg og gikk meg en tur ned til berger og tok dette bilde + masse mer men det straffet seg så nå er jeg snørrete og feber igjen men synes soloppgangen var fin da selv om jeg var litt for tidlig ute etter å ha vært syk synes dette motivet ble sånn brukbart da eller hva synes dere?
Etter boka.

9 kommentarer:

Pernille sa...

Håper du ikke ble sykere da! Men du viser oss en nydelig soloppgang. Likte så godt disen. Ble litt sånn mystikk i bildet. Kjempebra fanget.
Men jeg ville ha tatt bort den staken i vannet. Den ble litt forstyrrende. Så ville jeg kanskje om det gikk mørknet bittelitt på vannet i forkant for å få fram fargen fra soloppgangen. Men jeg er da bare en som famler seg fram i en gml PS og egentlig ikke har så mye greier på dette;)

God bedring:)

RuneE sa...

Du har fanget morgenstemningen med dis og det hele. Det er ganske gyllent i fargen, men det er jo soloppgangen. Når det gjelder staken dynes jeg den er en del av motivet (men ville som vanlig ha flyttet den litt til venstre dersom det var mulig). Jeg tror også jeg ville flyttet horisonten litt ned for å få en bedre inndeling i bildet.

Lene sa...

Jasså, så her ofrer man til og med helsa for fotografiet ;) God bedring!

Flott stemning med disen her. Jeg ville også flyttet staken i bildet. Og som Rune sier er det grafisk mest riktige å plassere den til venstre i bildet (vi leser den samme boken;).

Anne-Berit sa...

Dette var veldig fint,men jeg hadde også villet hatt den staken unna midten av bildet.Nydelig med øya som nærmest svever i horisonten,hildringstimen på sitt beste.

John sa...

Bra fanget dette Einar. Hvis man skal følge boken så skal man følge Runes forslag. Kan prøve å lage et eksempel ut av slik at du ser det.
Har du brukt stativ ?

God bedring.

esnorway sa...

ja da skal være enig at stolpen skulle vært flyttet skal prøve å gjøre det innemellom feber toktene her.Hvem bok er dere leser lene? Ja det er fritt frem å mixe klippe og lime kan også sende raw fila til dem som vil prøve også.

esnorway sa...

kun fri hånd å nå tror jeg vi redigerte likt på bloggen

RuneE sa...

Boken Lene og John sikter til er "Digital fotografi i praksis" av Magnar Fjørtoft. Den kan ikke anbefales nok. Men akkurat disse to tingene er vel det mest kjente av alle komposisjonsprinsipper for bilder - en variant av det "gyldne snitt", som ofte går under betegnelser som "tregangersregelen" eller lignende (se også til høyre under "Fototips og triks).

esnorway sa...

ok takker da får jeg se å kjøpe den jeg også sånn at jeg har samme bibel som dere.