torsdag 6. november 2008

Rose


Fleire har spurt etter orginalbilde for å sjå korleis me tenker når me redigerer derfor har eg tatt det med denne gongen. Eg har rotert bilde litt mot venstre, skore det og redigert; skarphet, farge, kontrast og gamma i Fotofiltre.

10 kommentarer:

RuneE sa...

Jeg likte den beskjæringen. Du ble kvitt det ene røde punktet som distraherte samtidig som du fikk en veldig fin diagonal. Kanskje litt lavere gamma, men jeg sitter med en bærbar PC og usikker skjerm.

Nydelig uansett.

Ivar Ivrig sa...

Hva om du neste gang komponerer bildet slik som det nederste når du skal ta det. Da slipper du mye redigering. Skrev litt lengre ned her i dag at vi er opptatt av redigering alle sammen. Håper vi lærer slik at vi kan ta bildene "riktig" med en gang etter hvert.

En nydelig rose forresten :-)

Marie sa...

Ja, målet må jo vere å ta betre bilde ikkje sant. Eg er glad at eg kan redigere da, gjere eit bilde betre på den måten. Spesielt for meg som berre har eit kompaktkamera.

RuneE sa...

Ivar: Ingen vil alltid kunne ta et bilde slik at man slipper redigering. I teorien ønskelig - i praksis ofte vanskelig. Det kan jo ofte være så enkelt at man ikke har riktig bestemt seg, eller at man ser nye muligheter når bildet kommer opp på skjermen. Det gjelder uansett kamera.

Marie: brukeren er viktigere enn kamera - ikke skam deg over ditt. Det er langt bedre enn mitt kompakt-kamera - som jeg alltid har med meg.

Ivar Ivrig sa...

Det er ikke det at men skal unngå redigering, men jeg ville bare si at vi kan tenke oss om neste gang vi tar et bilde på hvordan vi komponerer det i det øyeblikket vi tar det. Det er hvertfall et mål for meg.

Marie sa...

Det er nok eit mål for meg også, å ta best mogleg bilde. Men du så greit å kunne redigere :)
Eg lærer mykje då også!

Lene sa...

Ja, men Ivar... Jeg tror nettopp det at en driver litt slik - klipper, limer, etc - gjør at man blir mer og mer bevisst også mens man står der med kameraet. Men uansett tror jeg aldri man vil få et så trent og utlært øye at man aldri vil få seg en liten overraskelse over å oppdage nye muligheter i bildet når det først er tatt.

Marie - denne ville jeg gjerne sett fra en litt annen vinkel. Bittegranne mere ovenfra. Ellers liker jeg veldig godt bladene som svaier seg nedover mot venstre hjørne. Men også de - gjerne bittegranne mere sett ovenfra :)

Anne-Berit sa...

Jeg tar også mange av mine bilder med mitt Kompaktkamera,selv om jeg har kjøpt speilreflekskamera.Det er så greit å pakke i lomma og ta med overalt.Ikke like lett det med et større et.
Nydelig bilde foresten,flott med den blåe bakgrunnen.

Marie sa...

Eg har masse bilde av både denne rosa og andre tatt ovafrå også. Dette blei i utgangspunktet tatt med tanke på Sky watch, då var poenget å få himmelen bak rosa. Eg viser dette her på Nettfoto først og fremst fordi eg likte så godt forma på rosa.
Fekk lyst å springe ut og ta nye bilde eg nå, hehe, men må nok vente til neste år med rosebilde.

John sa...

Den lille versjonen er et flott swf bilde. Utsnittet er det flotteste da bakrunnen på det andre blir litt forstyrrende.

Når det snakkes om å ta bilde riktig med en gang uten å måtte redigere så er vi nok mange her i samme båt.
Jeg selv skulle ønske jeg var mye flinkere til å finne rett komposijon/perspektiv i taknings øyeblikket. Det er mye man oppdager og som kunne vært rettet når man kommer hjem å ser på bildene. Men det er dette man også lærer av.