mandag 24. november 2008

Straumsundet

Bildet er tatt i går ettermiddag fra en liten bro mellom Bildøy og Lille-Sotra vest for Bergen. 4 kuldegrader. Bildet er ubeskåret og RAW-fil behandlet i PS CS3.

8 kommentarer:

Ivar Ivrig sa...

Å ta bilder i sliek lysforhold synes jeg er vanskelig. Med mørke partier på en side og sollys på den andre. Du har taklet forholdene bra ser jeg.

Pernille sa...

Fy søttan hva du kan, Rune!

Hadde jeg tatt dette bildet så hadde det blitt svart på den ene siden og nesten hvitt på den andre. men bare noen få glimt av farger og båter i midten;) Helt utrolig nydelig og flott fotografert!

John sa...

Dette er et vanskelig motiv å eksponere riktig, men jeg syntes du har fiksa dette bra. Fikk en følelse av at du hadde brukt lsr kamera og gammel film når jeg så fargene på høyresiden i bakgrunnen.
Her kunne du fint prøvd deg på HDR Rune :)

RuneE sa...

For å få det til måtte chip'en i kamera strekke seg til det ytterste, men det gikk i begge ender av skalaen. Gjorde flere eksponeringer. Det hadde imidlertid ikke gått uten RAW-format.

Hadde med et en-bent stativ, men det er litt overoptimistisk for HDR...

John sa...

Det går fint det Rune, jeg har tatt HDR bilder for frihånd flere ganger.
Både PS og Photomatix kalibrerer bildene. Det er ikke det ideelle men det går. :)

Anne-Berit sa...

Skal ikke prøve engang å prate Raw-format eller noe sånt jeg.Vil bare si at dette bildet likte jeg,båter og sjø,fint vær,nydelig!

Lene sa...

Rune - jeg har skjønt at du, som meg er et utpreget sommermenneske. Dette bildet gjorde meg rett og slett vemodig.... For der ligger liksom båtene, forlatt i iskalde vannet. Jada, jeg ser solen bortpå svabergene, men den har ingen sjangs mot vinterkulda enda.... Litt for lenge igjen til vår, og jeg døper bildet ditt: "Lengsel"...

Twin sa...

Nydelig bilde :-)
Ser at jeg har litt og lære ja. Skjønner ikke hvordan du får det til. Satt i går med et bilde fra Thailand som jeg lurte på å legge ut rett og slett for å få tilbakemelding om hvordan man skal unngå å få det "beksvart" på den ene siden og lyst på den andre.