tirsdag 4. november 2008

Edvard Munch Vampyr

Maleren Edvard Munch laget flere versjoner av Vampyr. I natt ble en versjon solgt hos Sotheby´s i New York for rekordsummen 258 mill kroner. Versjonen som her presenteres er en kopi av denne og som er bearbeidet i Preview på min desktop ved å øke svartnivået.
Det er muligens ikke helt etter reglene for Norsk Nettfoto, men siden det i det siste har vært eksprementert en del med bildesoftware, syns jeg dette bidraget passet.
Det viser i hvert fall hvor viktig "laboratoriet" (teknkken) er for fotokunst.

3 kommentarer:

Studio Natura sa...

Ahh, dette er et av mine favorittmalerier! Jeg minnes det som litt mer detaljert en dette, men det er sikkert avhengig av versjon. Har selv en plakat av Munchs Sol hengende innrammet i spisestua. Men Vampyr var det første bildet som "tok meg" når jeg oppdaget Munch.

RuneE sa...

Vi lærer ingenting av å slutte oss inne i oss selv og ikke se på andre former for bildende kunst. Kunstformene er på ingen måte identiske, men det er store overlappinger for den som er villig til å se.

Og redigering av scannet og avfotografert kunst og annet hører absolutt med. Vi tar i mot flere slike - gjerne med en kommentar til hva kunstneren spesielt ville oppnå etc. Eller hva du ser og mener selv.

esnorway sa...

ja dette passer bra inn her det også og jeg likte din tolkning av det bilde.