onsdag 12. november 2008

Havmannen.

Her har jeg snudd meg fra byen og mot havet og Havmannen,der han står med de trofaste skarvene på hode og skulder og skuer utover fjorden.

15 kommentarer:

RuneE sa...

Det må jeg si var noe annet. Mye klarere og en fin refleks i sjøen.

Den likte jeg mye bedre. Nå står han og skarvene og venter på at noen skal komme fra havet.

Lene sa...

Oj, dette var flott, Anne-Berit! Nydelige farger. Synes blåtonene passet helt perfekt til Havmannen. Det eneste jeg ville forandret på, var Havmannens posisjon i bildet. Jeg ville beveget meg slik at han kom til høyre i bildet. På den måten ville blikket hans ledet innover i bildet, istedenfor ut av bildet. (Og skulle du hatt det helt perfekt, skulle så hele bildet speilvendes, slik at han titter mot høyre. Hehehe, men det får jo være måte på. Ikke alltid det er riktig å endre på virkeligheten - og ikke i dette tilfellet, synes jeg).

Lene sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Lene sa...

Hahaha... Jeg har det visst med å gjenta meg selv i dag ;)

Pernille sa...

Lene, Havmannen står rett utenfor sentrum av byen og ut mot havet. Det var kunstnerens ide. Og pussig nok så får jeg ikke til å forestille meg at han ser mot byen;) For meg så skuer han utover havet:)

Pernille sa...

Ååååååå, glemte helt å si til deg Anne-Berit at bildet er nydelig. Jaggu fikk du Skarvene klår også. Kjempefin refleks i sjøen;)

Lene sa...

Pernille: Jeg mente ikke at han skulle se inn mot byen, men at han skulle se "innover" i bildet, istedenfor "ut" av det. For meg ser det ut som om han skuer mot venstre, altså "ut av" bildet. Det blir naturlig å følge blikket hans, ergo er det fint om han skuer "innover" i bildet.

Hahaha... Så han plutselig for meg her - snudde seg ot tok en titt innover i byen, men det var altså ikke det jeg mente. Hahahahaha :)

Kathrine sa...

Flott kar du:-) Av Antony Gormley. Annbefaler boka "Skulpturlandskap Nordland". En nydelig bok om skulpturene og tankene omkring dem. Og neste sommer er planen og reise hele Nordland for å se alle disse skulpturene. 33 i alt.

Syns du skaper kontraster med først det ene bildet, og så dette. Liker det jeg!

Anne-Berit sa...

Hyggelig at dere likte bildet.Dette bildet og det forrige jeg la inn er tatt samme dag,jeg bare snudde meg og gikk noen skritt fra Havmannen og tok bildet mot byen.Det var en fin dag å ta bilder på vil jeg si.

Pernille sa...

Hahahaha, du Lene, du er no bare morsom:) Joda, jeg skjønner hva du mener.

RuneE sa...

Lene: I de fleste tilfeller ville jeg vært enig i at han skulle sett "inn" i bildet, men ikke her. Det at han ser ut av bildet passer utmerket til at han ser ut mot havet, mot dem som måtte komme derfra. Det skaper den spenningen som jeg tror skulpturen er ment å formidle.

Lene sa...

Bare så ingen misforstår... Jeg vil ikke endre på skulptørens tanke - den er helt riktig - havmannen skal fortsette å skue utover havet, presis som han gjør. Jeg vil bare se det han ser, men der stopper bildet. Blikket mitt ledes ikke like naturlig mot alt det vakre som er til høyre for hans blikk.

RuneE sa...

Lene: Dette blir spennende. Etter mine begreper gir det at han står til venstre og ser ut av bildet nettopp den spenningen en sånn skulptur er ment å gi. Ser han inn i bildet (hvilket han vil gjøre om han står til høyre for midten), blir bildet mye roligere.

Kanskje det er noen kunsteksperter her som vil tolke bildet for oss? er det noen klar fasit her?

Lene sa...

Hehe... Det er jo endel av meningen, og det som er spennende med kunst - nemlig tolkninger. Mye mer moro enn matte og èn kjedelig fasit ;)

Jeg var så nysgjerrig på hva han så, så jeg googlet på bilder av Havmannen (og fikk bl.a. opp bilde av deg, Anne-Berit, hehe). Ja, han skuer utover mot åpne havet, men om man vinkler kameraet den veien, er det fort gjort å få med Mo i Ranas Industribygninger og fabrikker i strandkanten på den andre siden. Og da er dette et mye bedre alternativ.

Ble forresten inmari fasinert av ett av bildene som dukket opp - Havmannen i helfigur, med en båt ved siden av. Sååå stor han er.

Nei, nå MÅ vi visst bare nordover neste sommer med - skjønner ikke at vi kan ha gått glipp av han her sist...

Og, Rune: Jeg eeelsker realle diskusjoner, så kanskje skulle jeg likevel ønske diskusjonsforumet hjertelig velkommen ;)

Garden Angel sa...

Så fint bilde Anne-Berit!!!
Vakkert!