fredag 7. november 2008

Frost

Tror jeg må kjøle dere ned no! Har vært i hagen og ligget langflat i gresset for å fange frosten. Da dukker dette bladet opp og jeg syns den er staselig! Har beskjært bildet bittelitt, ordnet litt på kontrastene og mørknet det litt. Har ikke brukt noe makrofunskjon, for der er jeg ute å kjører. Hva syns dere? Noe jeg kan gjøre annerledes? Skulle ha hatt mere "svong" på snøen. Det ser jo ut som melis. hahaha. Noe jeg skulle ha tenkt på før jeg fotograferte? Kom igjen med kritikken, folkens:))

15 kommentarer:

Pernille sa...

Ser no at bildet er litt uklårt på toppen!

Anne-Berit sa...

Dette skulle naboene dine sett,så hadde de nok forstått hvorfor du kryper rundt i hagen på alle fire på denne årstiden,hehe.Dette var flott,finner ikke noe å utsette på det,men jeg er jo bare en amatør som ikke har photoshop engang.

Pernille sa...

Takk ska du ha, Anne-Berit. Må se om ikke du kan få deg det i løpet av helgen eller så:)

RuneE sa...

Til å være tatt uten macro, så må jeg si at jeg er imponert. Uansett vil det være svært vanskelig å få alt dette i fokus. Da nytter det ikke med magen på jordet - da må du ha stativ og liten blender åpning. Og ta 20 bilder - minst.

Lene sa...

Gutta får komme med tekniske tips og råd. Nå har jeg baare lyst til å skryte - for dette var helt topp!! Likte det knallgodt, jeg. Ikke minst fargene og herlig, dus bakgrunn.

Ivar Ivrig sa...

Ut i fra det jeg ser her så ville jeg ha prøvd å få til bedre dybdeskarphet, stativ og liten blender. Så ville jeg ha kuttet ut/skjermet for lyset som gjør at stilken kaster skygge på bladet.

Randi sa...

Ååå...jeg må komme meg ut i morgen å fotografere FROST! det er jo så vakkert.
Får se hva man vinner mellom hundekurs og familie.:-)

Pernille sa...

Rune: Takk skal du ha: Du skulle ha sett meg liggende der i gresset og med en hund som hoppet over og dro i buksbeinet mitt. Så det ble med det ene bilde av akkurat dette løvet:)

Ivar: Takk for tipset. Er så dårlig på det med blender. Jeg har skrudd og trykket så mye at jeg er kommet en smule ut av kurs. Men jeg prøver:) Stativ er på ønskelista!

Lene: Tusen takk, det var fint sagt og jeg suger det til meg:) Hi hi.

Pernille sa...

Randi: Ja kom deg ut å fotografer frosten. Kjempeartig. Men sett hunden inne i mens. Det var det jeg ikke gjorde, Hahaha, ikke lett å skal fotografere når hunden vil leke. Familien koser du deg med etterpå;)

John sa...

Jeg syntes dette ble bra jeg Penille.
Bakgrunnen var meget flott. Tips om litt småjusteringer har du jo fått.
Du får lære deg å bruke kamera på "TV" innstillingen som er en halvautomatisk innstilling. Da bestemmer du dybdeskarpheten og kamera lukkertiden. Da har du muligheten til å bestemme om du vil ha dybdeskaphet eller ikke.
Rune får arestere meg hvis det ikke er " TV " innstillingen heter.
Hvis noen lurer så heter denne " A " på Nikon.

Marie sa...

Her har eg berre lyst til å skryte! Nydeleg blad og perfekt bakgrunn!

Pernille sa...

Takk skal du ha Marie:)

Og John. Jeg tror det er TV det heter ja. De bokstavene bruker jeg på høylys dag. Det andre heter AV og er vel mer for portretter og lignende. Men jeg har trykket så masse at jeg er kommet helt ut av kurs. hahaha. Den tallrekken står konstant på -2 og jeg får den bare ikke til 0. Derfor er ikke den blitt brukt i dag. Tar imot tips om hvordan jeg skal få den på 0 igjen og blir råglad. Jeg har skrudd og skrudd til vestre for deretter prød til høyre. Men den står fast på -2. Så jeg skjønner ingen ting! Og det liker jeg ikke. Hi hi. Amatør? Jepp!

John sa...

Det er mulig det er AV den innstillingen heter som jeg skreiv om. Hvis du lærer deg å bruke kamera uten å bruke disse ferdige motiv innstillingene så er mye gjort.
Er ikke sikker på hva som har blitt -2. Kan det være eksponerings kompangsasjon. Nå kjenner ikke jeg til Canon, men du har kansje en knapp som heter EV som du må klemme inn samtidig som du skroller på hjulet.

RuneE sa...

Pernille: For ordens skyld:

Hos Canon betyr Av blenderstyrt (= Apperture value) - dvs du velger blenderen og kamera velger den eksponeringstid som passer (tilsvarer Nikons A).

Tv betyr lukkerstyrt (= Time value)- dvs du velger eksponeringstid og kamera justerer blenderen tilsvarende (tilsvarer Nikons S)

Når det gjelder setting av EV (eksponeringskompensasjon) varierer det en smule fra modell til modell, den er f.eks ikke helt identisk på mine to, men vanligvis trykker du av eksponeringsknappen halvt ned og justerer et eller annet hjul mens denne er aktivert (kan sette tiden på dette) mens den er aktivert. Her må du nesten lese manualen for din modell.

Pernille sa...

Joda Rune og John. Det er helt riktig det dere sier. Jeg vet om den knappen jeg halveis måtrykke ned og skru til hæyre (ikke vebstre som jeg skrev) men det funker ikke. Lurer på om noe er feil. Leser bruksanvisning og skrur og trykker, men nei. Den rikker seg ikke. Men jeg skal gripe tak i en kompis som er fotograf i morgen. Ha må da vel finne ut av "kursen" min. Derfor har jeg brukt auto. Men tusen takk for hjelpen:) Dere er noen hærlige venner:)