fredag 28. november 2008

Måke på lampa

Rødtangen i sommer.V2. Beskåret og ujustert.


V3. Måsen i det gyldne snitt.

14 kommentarer:

RuneE sa...

Vel har jeg briller på og gikk opp i full versjon, men jamen tok det tid før jeg så den! Bra du har skjønt det viktigste her i livet!

Fin dybdevirkning, men skal jeg nå kikke på noe må det være det vanlige maset om hvor horisonten skal være.

Apropos Spyder og rosa stikk - er et min skjerm som gjøt svabergene en tanke rosa?? :-))

John sa...

Jeg kan lage et utsnitt så kommer den mere til syne. Jeg så ikke måken før jeg holdt på å redigere bilde selv. Skal prøve en versjon mere etter boka.
Det er nok ikke skjermen din, svabergene her er veldig rødlige.

Ivar Ivrig sa...

Kremt. Horisonten SKAL ikke være noen spes sted Rune:) Denne tredelingen er en retningslinje. Alle regler er til for å brytes. Jeg forholder meg til denne delingen selv, men vi må ikke låse oss til at dette er det eneste riktige. Men alt avhenger av hvilket øye som ser. Jeg liker himmel/skyer og svabergene ville jeg ikke hvert foruten. I dette tilfellet er denne delingen veldig god. Og det kan jeg si etter å ha luktet på en Klasse 7 :-) LOL
Og ja jeg ser måka.

RuneE sa...

Enig med kremting, for all del. men her har jeg en følelse av at John ikke riktig får bestemt seg for hva han liker best. Personlig er det svabergene.

John sa...

Problemet er vel at man har hatt for mye sky watch tanker bak bildene.
De tankene er ikke der lenger nå.

Man kan jo også kalle det et fint brudd på komposisjons reglene ;)

Ivar Ivrig sa...

Ja SWF ligger vel litt for mye i blodet kanskje, men her synes jeg det gir riktig balanse. For min del. :-)
Det er ca slik mine øyne ville ha sett det om jeg var der.

Pernille sa...

Dæken, John no fikk du meg til å studere bildet. Tror jeg fant måken, men sikker er jeg ikke. Er det den hvite flekken rett ovenfor den borteste kaia, litt opp i fjellet?

Men et nydelig bilde. Jeg ville kanskje ha hatt en annen tittel. Men det er godt vi er forskjellige og det var morsomt å lete etter måken og lampa:)

John sa...

Ja det har helt klart vært i blodet.
Men jeg er mye mere bevisst på å følge komposisjons reglene nå. :)

Pernille sa...

Bare for å komme med et kvinnelig synspunk bladt dere gutta. Jeg syns at bildet er vakkert med de prektige skyene og det røde svabergene. Det ble en veldig flott dybde i bildet og himmelen er med på å gjøre det spennende:)

John sa...

Nå ser du vel måken eller måsen Pernille. Tittelen ble valgt da vår kjære venn Rune er en flittig måse på lampe knipser. (intern humor)
Jeg så først måken da jeg forstørret opp bilde og da sier jo bilde tittelen seg selv. :))

Pernille sa...

Hi hi hi, ja jeg tenkte på Rune skal du tro;) No ser jeg lampa og måsen ja. Og det gyldne snitt er jeg akkurat begynt å sette meg inn i. Men skulle bare ønsket at jeg hadde en veileder;)

Pernille sa...

Sh.... glemte å si at jeg liker alle bildene. Men det første er vakrest og best i mine øyner fremdels;)

GAWO sa...

hei gutter. Vil dere ha flere kvinnelige syspunkter? Jeg synes absolutt det første bilde er finest. ( og det gjør jeg som oftest). Jeg likte at himmelen er med. SWF eller ikke :-) Og Pernille, det er ikke bare du som hadde valgt en annen tittel for bildet. Kanskje vi jenter ser litt annerledes på det. Nei, bare tuller gutter. Bildet er veldig fint og jeg som er så glad i naturbilder får akutt trang til å gå på svabergene.

RuneE sa...

Litt forsinket - Måser, gylne snitt og alt annet til side: Behold originalen.