torsdag 6. november 2008

Havmannen

Her har rune jobbet litt med saken. Og medugget er borte. Her er hva han sier han har gjort: Jeg roterte det en halv grad for å rette opp horisonten litt. Det jeg har prøvd å gjøre, men ved å behandle den som om den var en RAW-fil, har jeg justert hvitbalansen og fått lysmengden på de forskjellige nivåene og områdene på bildet noenlunde på plass. Jeg har også justert fargen noe ellers. Det er en del elektronisk støy i bildet. Jeg har prøvd å redusere det, men har ikke fått dalt vekk. Defor har jeg heller ikke kunnet skjerpe det så mye som ønskelig.
Dette er et bilde tatt med mitt gamlegamle kamera. Men jeg liker det veldig godt. Det er Havmannen her i byen min som står i fjorden med Skarvene på seg. Men jeg syns det er et slags "meldugg" over bildet og jeg får ikke til å endre det i PS. Skulle gjerne ha hatt mere liv i bildet. Noen som har noen tips? No har jeg en gammel verson av PS. Bildet er beskåret, men tror ikke jeg har gjort noe mer med det. Orginalen er av hele Havmannen.

15 kommentarer:

RuneE sa...

Hadde du ikke det roterte bildet ute på hjemmesiden din, eller husker jeg feil? Umiddelbar ville jeg gått for høydeformat. Liker godt de skarvene.

Jeg kan være enig i at det virker litt blasst. Kanskje du skulle prøve å mørkne mellomtonene litt med kurver/nivåer. Et lite blåstikk er det antagelig også. Reduser litt på blått i alle tre nivåer med fargekorrigering, men ikke for mye! her skal det være en del blått.

Pernille sa...

Hadde det blidet som bloggbilde da jeg startet med bloggina! Lenge siden no;) Jeg har prøvd å mørkne bildet, men da blir det et hvitt omriss rundt skarvene. Skal prøve meg på blåtonene du:) Takk skal du ha:)Kan godt sette inn hele bildet om du vil, Rune;) Bare gi meg et hint;)

Marie sa...

Flott bilde! Eg ville også hatt høgdeformat, men det er fint som det er også :)

RuneE sa...

Jeg kan godt se på den for deg dersom du vil. Du har adressen min, så dersom du kan sende hel greia (ubehandlet), så kan jeg gjøre et forsøk - men det er mulig at jeg ikke blir ferdig før i morgen!

Pernille sa...

Så flott, Rune:) Mail kommer:))

Lene sa...

Hei, Pernille.

Skjønner godt du har latt deg forføre av Havmannen, der han står og skuer utover hvite fjell. Herlig med fuglene!

Jeg liker ofte å snu kameraet på høykant - og her tror jeg jeg ville gjort det, og gått nærmere innpå Havmannen. Men jeg skjønner jo at du ikke er for nærgående andre menn - med flotte Jovien hjemme ;))

Pernille sa...

Skal jeg nærmere havmannen så må jeg ut i båt eller ha en større zoom på linsa. Bildet er ca halvdelen av orginalen. Men dere kan få se sen om dere vil:)

Garden Angel sa...

Hei Pernille!
Så gøy å finne så mange kjentfolk her inne;)

Her gikk man plutselig fra kulde til varme gitt...
Likte begge deler jeg, men foretrekker nok hele profilen.
Hvert til sitt bruk..er det ikke det man sier da?
Artig å se hva litt justeringer kan gjøre:)

Garden Angel sa...

Kan jo ha noe med at jeg sitter her og fryser på bena, at jeg foretrakk litt varme i bildet da Pernille..hehe
Men duu...hvis man gjerne vil ha fokuset på skarvene, så er det jo fint sånn du har beskåret det:)

John sa...

Versjonen i helfigur og i stående format er det beste syntes nå jeg.
Du kan jo prøve å justere litt på det for å se om det er noe mere å hente.

Pernille sa...

Jo helfiguren er mektig den. Men da jeg tok dette bildet så var mitt fokus Skarvene på hodet til havmannen og snøen i fjellet. Siden jeg ikke kom noe nærmere så tok jeg bildet i helfigur. Jeg ser jo havmannen hver dag og flere ganger om dagen, så jeg er litt lei av hele figuren. Redigeringen ble jeg veldig plaget med. Fikk ikke til noe uten at det ble et hvitt omriss rund skarvene. og det kunne jeg jo ikke ha. Men jeg syns Rune gjorde en kjempejobb! Tusen takk, Rune:) Du er bare dyktig:)

Og Garden Angel, du har med en vinter-menneske å gjøre no. Hi hi. Vinter, snø og kulde er topp!

Randi sa...

Oi...for ett mektig bildet!! likte også helfiguren best!!
Men skjønner deg når det var Skarvene du fokuserte på, men syns skarvene kom godt frem på det nye bildet også.
Ett flott bilde Pernille!!

RuneE sa...

Glad du likte det! Kan prøve å lage en versjon konsentrert om skarvene dersom du vil, men vet ikke riktig hvordan det blir.

Garden Angel sa...

Skjønner det Pernille;)
Du er da ikke nordlending for ingenting:)
Skikkelig sommermenneske jeg;)
Men har dere fått noe snø da?
Svigerforeldrene mine i nord snakker om grønne plener enda..

Men duu...ikke misforstå meg.
Bildet ditt er flott!
Og jeg synes det er gøy å se skarven! Ikke mye å se til den her;)

Pernille sa...

Bare gjør hva du vil med bildet, Rune. Jeg syns det er kjempeskøy! Tror jeg må ha din verson på veggen her;) Hi hi.

Garden Angel, her er det ikke mye snø nei. Bare litt frost i gresset. Men bildet er fra i fjord vinter tror jeg. Og fjellet forran havmannen blir aldri fri for snø. Sommer som vinter:)