fredag 7. november 2008

Frostrøyk

Synes det er vanskelig å få til riktig eksponering når det er lyse og mørke partier som krangler om å være sterkest. Noen tips, bortsett fra prøv-og-feil eller det-kommer-med-erfaring? :-)

Kanskje jeg finner svaret i den nye boka mi.

Er dette noe jeg kan publisere på bloggen min til allmenn beskuelse?
VER 2 RuneE

Siden Ivar ba om råd, så har jeg lekt meg litt med denne utmerkede komposisjon.

9 kommentarer:

Pernille sa...

Jeg syns det bildet er vakkert! Visst kan du ha det på bloggen! Vis det så flere får nyte det. Jeg nesten kjenner den hærlige lukta av frisk kald luft av bildet:)

esnorway sa...

jo da bilde er fint det håper den boka gir deg en del tips.

John sa...

Nei det må du ikke finne på ;)
Flott bilde dette Ivar.
Det er ikke lett når kamera ikke klarer å fange fra skalaen fra sort til hvit. Løsningen er flere eksponeringer og lage HDR, bruke tone mapping, Topaz adjust kan muligens klare det eller så finnes det graderte filtere som man kan bruke.

John sa...

Ivar er dette tatt i RAW ?
Hvis det er det så send over filen så skal jeg prøve å ødlegge bilde med tone mapping eller topaz.

RuneE sa...

Jeg gjorde noen enkle justeringer i bildet. Generelt eller ville jeg rett og slett ha kutte himmelen da jeg tok bildet og konsertert meg om vann og frostrøyk

Anne-Berit sa...

Dette ble fint Rune,du fikk konturene i landskapet bedre fram her.Syns bildet er flott i utgangspunktet også,men som sagt...

RuneE sa...

En teknisk tilleggskommentar: Histogrammet tyder på at bildet er ganske overeksponert ("burnout" av himmelen og store deler av vannet). Du kan sikkert vinne mye ved å blende ned/ eksponere lengre, et trinn eller to etc og fremdeles ha mye å gå på. Du hadde svært lite i det mørke området men "rant over" i det lyse. HDR ville ikke vært til hjelp.

Spot måling mot en sentral, lys grå gjenstand?

Ivar Ivrig sa...

Grunnen til at det ble slik er at jeg villa ha frem det hvite i sivet. Og da blir himmelen overeksponert. Kunne sikkert valgt en annen vinkel for å unngå inflytelse av den lye himmelen. Mulig jeg har det liggende på disken.

Marie sa...

Eg likte best det første bildet. Det er noko med det sløret skodda gjev som ikkje er like "mystisk" på det som er meir redigert.