mandag 24. november 2008

Blomstervandreren


Tradescantia ohiensis - Blomstervandrer


Dette er mitt første forsøk her på bloggen. At det ble en blomst i første forsøk er vel ingen bombe for de som kjenner meg siden jeg er relativt opptatt av blomster og hage. I utgangspunktet skulle jeg bare ta bilde av blomsten. At blomsterflua satt der er egentlig "ren bonus". Bildet er justert litt, skarpet opp og beskjært i Elements. Spent på å høre hva dere mener om bildet.

10 kommentarer:

Randi sa...

Jeg sier bare WOW!! for meg er dette bildet helt perfekt. Ser ingenting jeg kunne tenkt meg anderledes.
Fargene var helt knall!!

Pernille sa...

Velkommen i klubben og hvilken pangstart:) Bildet ditt er så vakkert. For det første så er de en av mine yndlingsblomster. Så er fargen helt perfekt. Kan nesten plukke de gjennom skjermen. Bildet er så nydelig fotografert. Og den flua kunne jeg ikke ha plassert bedre om så jeg skulle ha limt den på:) Utrolig vakkert bilde som jeg ville ha beholdet akkurat som det er.

RuneE sa...

Velkommen skal du være. Meget bra inngangsbillett. Jeg er spesielt imponert over den fluen/vepsen eller hva det nå er. Meget tydelig - og selvfølgelig akkurat der den skal være,

Twin sa...

Tusen takk for varm velkomst og flotte ord :-)
Og som sagt, jeg skal ikke skryte på meg verken plassering eller skarphet når det gjelder flua/vepsen - jeg så den ikke før etter at bildet var tatt.

Men jeg lurer på om dere kan svare meg på en ting. Jeg oppdaget at Elements ikke tok vare på EXIF-data når man benytter 'Save for Web'. På nettet leste jeg at de ble beholdt dersom man valgte 'Save as' i stedet. Som skrevet så gjort og i utforskeren får jeg da frem dataene. Stor var derfor overraskelsen når jeg nå ikke får de frem ved høyreklikking på bildet. Ser at det gjelder mange, mens RuneE's 'Frossen mispel' har dataene inntakt.

Noen som har en forklaring?

RuneE sa...

Twin: du må dobbeltklikke frem selve bildet - da virker EXIF også hos deg. Jeg så dem. Jeg laster opp på en annen måte slik at det er selve bildet og ikke Bloggers versjon du ser.

Twin sa...

Ser man det ja, da virket det :-)
(tenkte ikke på at det var noen forskjell på å se det i bloggen kontra å se bildet alene)

Tusen takk for oppklaringen :-)

Og kall meg gjerne Wenche, tror jeg må se og få endret navnet fra Twin til Wenche snart.

Ivar Ivrig sa...

Velkommen. Dette var da virkelig en pangstart. Hatten av for dette. Skarpe flotte farger. En god bakgrunn også. Godt jobba

Anne-Berit sa...

Velkommen Wenche,dette var kjempebra,slutter meg til de andre her.

John sa...

Hei og velkommen Wenche!
Dette var meget flott. Lys, farger, bakrunn og utsnitt sitter som et skudd.

Lene sa...

Hei, Wenche - og hjerteligst velkommen hit! Kjempefint åpningsbilde, og heldig med flua, ja :)