torsdag 13. november 2008

Månen

Hei ble inspriert av Ivar til å ta et måne bilde etter den lunar11. men det ble lunar 5,6 metoden men vil si at det fikk jeg ikke helt til men vil vise hva jeg fikk da. Men må nok trene mer hva synes dere?

10 kommentarer:

RuneE sa...

Jeg synes du klarte det bra. Månedbilder er en anerkjent vanskelig kunst. Jeg har prøvd det samme, men har ikke våget å legge det ut. Får skylde på at jeg bare har en Cosina 210mm kjøpt meget billig på Kanariøyene for noen år siden.

Kanskje vi skulle starte en egen måne-gruppe? (Jeg har til og med en på hodet!)

esnorway sa...

Ja da er mitt beste månebilde så langt da men er bare 3 gangen jeg prøver meg på dette så tenker dette sitter litt bedere etter noen runder til med kamera og lommelykt og stativ.

Kathrine sa...

Så månen jeg og i dag, og nesten sprang hjem for å hente kameraet. Men der kan jeg bare gi opp foreløpig ja. Har noen liggende etter en måneformørkelse, men det skal få ligge.. Flott bilde:-)

Lene sa...

Så proffe dere gutta har blitt etterhert!!! Nesten en liten lettelse for meg å zoome på bildet for så å oppdage at der er ujevnheter i månens omkrets - og at ingen er perfekte ;)

Pernille sa...

Måne-bilder elsker jeg alltid! og ja det er vanskelig å fange månen. har mange varianter på den. Et par som jeg er litt stolt av og massevis som jeg er mindre stolt av. Men jeg fikk et tips av en fotograf for noen år tilbake. Og det var å fange månen før det ble helt mørkt. Dermed blir den kjempeklår og en kan få fanget fargen på den (om den viser seg med farver da). Det funket for meg og det var uten stativ.

Pernille sa...

Glemte å si at månebildet bare er helt nydelig og vakkert. Godt jobba:)

Anne-Berit sa...

Syns dette var bra,jeg tok også månebilder tidlig i morres,men de ble langtfra så bra som dette,kom nok an på både fotograf og utstyr det.

John sa...

Bra forsøk dette Es. Det er nok en smule overeksponert. Du kan kan bruke f/11 eller litt høyere og ikke 5.6 som du er brukt. Vil nok tro at dette objektivet tegner skarpere med litt mindre blender dvs høyere f tall.

Ivar Ivrig sa...

Du er på vei. Som John sier, prøv f/11. Da vil du nok se forskjell. Godt jobba, ikke gi deg ;-)

Randi sa...

oioi...utrolig!! jeg har har tatt masse måne bilder og vet hvor vanskelig det er å få dem sylskarpe. Men jeg lærer og den oppskriften som John la ut...den funker fjell! for meg!!