onsdag 5. november 2008

Humler.

Bildet ble tatt i sommer.Prøvde meg på litt macro-fotografering.

Her har jeg prøvd å redigere litt,og konsentrert meg om bare to humler.Ble det bedre?

12 kommentarer:

RuneE sa...

Koselige husdyr det der - man får liksom en slik stikkende fornemmelse av dem.

Nå har du beskåret noe, men jeg ville personlig konsentrert med om enten den ene nede til venstre eller de to opp til høyre dersom vi skulle se litt nærmere på dem. Kanskje også litt mindre gult?

Garden Angel sa...

Bildet var flott Anne Berit!
Joda man kunne nok konsentrert seg om den ene eller de to..
Men alle gode ting er jo tre!
Herlig!

John sa...

Fint bilde Anne-Berit.
Må si meg enig med de andre her, det blir kanskje litt mye med alle tre i samme bilde da avstanden mellom dem er så stor. Jeg tror jeg vikke ha konsentrert med om de to da det kan se ut som de er mest i fokus.

Marie sa...

Er enig med dei andre her, men synest bilde er fint som det er også. Eg er veldig glad i humlesumming, det er VÅR for meg!

Lene sa...

Hehehe.. Bare si det som det er, Anne-Berit. Du skulle fotografere denne ene.... Og så dukket hele familien opp, hehe.

Ok, sånn rent komposisjonsmessig hadde det vært bedre med en eller kanskje to. Men herligheten så morsomt, da - å fange tre fluer....eh...humler i en smekk :)

Anne-Berit sa...

Det var faktisk tre til,hehe,men de har jeg redigert bort.Artig å høre andres mening,er jo derfor jeg er med her...

Studio Natura sa...

Jeg syns dette blir 98% rot nå... Årsaken er bagrunnen som inneholder like mye informasjon som motiv(ene). Om du skal ta bilde av et barn. Ville du da fotografert rett ned på barnet, eller ville du bøyd deg ned så du kom på høyde med det og fotografert bortover mot barnet? Og når motiv og bakgrunn slåss så mye som her blir det bare ennå mer forvirrende når lyset er hardt og lager skygger som fordobler alle konturer.

Nå er jeg veldig rett fram her, men dere kjenner meg vel såpass nå :-)

esnorway sa...

fint bilde men hadde nok skåret vekk til det var bare 2 igjen av dem

Pernille sa...

Det ble mye bedre, Anne-Berit. Et flott bilde, men jeg ville beskjært det mer. Makro forbinder jeg med totalt nærhet. Men jeg kan ha feil jeg;)

RuneE sa...

Adskillig mer oversiktlig.

Pernille: Macro betyr egentlig at det er et forhold i størrrelse mellom film/chip og motiv på 1:1. Mange objektiver som selges kaller seg imidlertid macro uten egentlig å være det. Typisk er min Sigma DC 17-70 (og kaller seg macro) som kan klare 1:2,25 ved 17mm (vidvinkel) og 25 cm avstand. Min Sigma 70mm (ikke zoom) DG EX klarer 1:1 på 70mm og omtrent samme avstand fra motivet. Det er også flere andre forhold som det fører for langt å komme inn på her.

Ivar Ivrig sa...

det siste er bedre enn det første. Men hadde du konset om bare de to humlene da tok tok bildet også hadde det nok blitt enda bedre, for da hadde du slippet denne redigeringen. Vi er veldig opptatte av redigering her, men hvis vi blir flinkere til å se og forstå motiv når vi tar bildene slipper vi en hel masse redigering i etterkant.

John sa...

Det ble mye bedre Anne-Berit.