lørdag 1. november 2008

Lauvsprett.

Bilde er tatt 18. mai i år. Eg har skore det og redigert litt i FotoFiltre. Vil gjerne høyre kva andre meinar om bilde.

Håpar de ser forskjellen... Eg har laga ei ny utgåve av bilde. Synest sjølv at dette blei litt "mjukare". Det var i utgangspunktet store kontrastar med lyset som skin gjennom lauvverket.

10 kommentarer:

Anne-Berit sa...

Jeg synes bildet er fint,skulle jeg endre noe,ville jeg prøvd med litt mindre kontrast for å gjøre inntrykket litt mykere.

John sa...

Fint motiv Marie. Eksponering, farger og skarphet er det ingen ting å si på. (på min skjerm :)

RuneE sa...

Stemningsfullt bilde Marie! Jeg kan være enig med at kontrasten er noe sterk, men så vidt jeg klarer å se på min skjerm (uten å ta det inn i noe program) så har du tegninger i de mørke partiene.

Har du en histogram-funksjon i programmet dit kan du bruke dem til å vurdere forholdet mellom lyse, mellom og mørke toner, og evt. forandre på dem. Det er ikke nødvendig for min del.

RuneE sa...

Jeg hev en kopi av bildet over i PS, og fant at du har mistet litt i det aller mørkeste området. Hadde du eksponert en et blendertrinn eller så mer (evt halvert lukkertiden) hadde du hatt litt mer å gå på for å justere inn dette.

Litt kan du vinne på å la mellomtonene få litt mer å spille på (Jeg har ikke PhotoFiltre, men de har sikkert en funksjon akkurat for å justere de ulike tonenivåene. De pleier å hete noe slik som kurver og/eller nivåer. Kontrastfunksjonen alene kan væer farli da den bare justerer i endene av skalaen).

John sa...

Ja ser du har fått lysnet skyggepartiene og fått frem detaljene i dem.

RuneE sa...

Enig med John - det ble mer mykhet og vår.

Lene sa...

Vakkert, Marie. Jeg liker stemningen. Du er forresten alltid flink med stemninger, du :)

Studio Natura sa...

Hei! Jeg liker dette bildet jeg. Det er tilsynelatende kaos, men i bunn finner man en vifteform som binder det hele sammen på en fin måte (de to stammene og den tykke greinen). Jeg ville forsøkt å flytte kamera noen cm fram og tilbake for å se om det var mulig å ikke få med den veistompen i venstre side.

Marie sa...

Studio natura- her er det ingen veistumpar nei, ikkje ein sti eingong! Dette er tatt i utmarka med fleire km til næraste bygdeveg. Det lyse partiet er nok vese gras frå i fjor som sola skin på. Det var der overalt, så det var ikkje lett å unngå dette. Likevel takk for kommentaren, greit å tenke gjennom neste gong eg er ute med kamera :)

Randi sa...

Ååå. Marie...jeg tar meg en lur under dette treet jeg...eller kvil:-)

Nydelige farger og jeg syns det er ett fint bilde som gjør at jeg lengter etter våren...brrr, fryser.