mandag 10. november 2008

Glad og overrasket, og veldig spent.


Nå har jeg fått innvitasjon til å bli med i Norsk Nettfoto. Dette er jo ganske nytt for meg, men håper jeg kommer inn i dette ganske fort. Så nå må jeg nesten legge ut et gladbilde:-) Tittelen sier det meste om meg akkurat nå. (bildet er av min sønn som ser igjennom ett isflak)

ps: Fikk ikke til å få bildet større sjøl om jeg forandret fra s400 til s800. Hm..
Noen råd om dette?

11 kommentarer:

RuneE sa...

Velkommen i klubben! Det var en artig vri jeg ikke har sett før. Det gav en spennende effekt. Det ser ut for at du har taklet det potensielle problemet med dybdeskarphet bra.

Jeg har ordnet størrelsen for deg - jeg fant at du hadde 400 og 268 og fordoblet disse. Publiserte du på nytt?

Lene sa...

Hei, Kathrine.

Nå ble jeg også glad, overrasket og veldig spent. Så moro med en billedkunstner dame blandt oss.

Tok turen innom etpar av bloggene dine, og jeg likte veldig godt det jeg så. Så dette blir moro, Kathrine :) Hjertelig velkommen.

Og så med et sååå morsomt og flott bilde :)

Kathrine sa...

Hei, og tusen takk begge to:-)

Runee: Prøvde tre ganger å gå inn og redigere størrelsen. Må jeg gjøre dette hver gang jeg legger inn et bilde? Må begge disse tallene fordobles? Veeldig ny jeg da ;-)Men jeg lærer nok:)

Lene: Joda, billedkunstneren kom da inn tilslutt. Rotet litt i starten, men er ikke på topp når det gjelder data. Tar mye bilder. Det gir en utrolig inspirasjon til både det å se, male og oppleve ting.

Så må jeg bare si, at sønnen min er utrolig lett å fotografere. Men min datter får jeg sjelden gode bilder av. Nå har jeg fotografert barn i mange år, og det er stor forskjell på de. Ser det er lite mennesker blant bildene her, så kanskje det kan være et tema?(anngående det Studio Natura skrev)Om en er forsiktig med gjennkjennelsen av menneskene da.(nettvett)

Tror dette blir spennende!

John sa...

Velkommen i klubben Kathrine!
Dette var en flott start med et artig bilde. Isflaket ga en fin effekt på bildet.

RuneE sa...

Så lenge du laster direkte inn fra disken din må du alltid det. Detter har med Bloggers system å gjøre, og bare for å gjøre det festlig, så forandrer de dette uten å gi beskjed. Dette skjedd for et par uker siden og folk er ikke kommet seg ennå.

Det finnes en annen måte (jeg bruker den), men den krever at du først har lagt ut bildet ditt et sted slil at det får en egen nettadresse (URL) som du så kan gi til Blogger. Den vil da bruke den størrelsen du har redigert bildet ditt til direkte. Jeg bruker min arbeidsgivers server der jeg har eget område, men de fleste av disse bildesamlingene av typen Picsa, Flikcr eller hva de nå heter kan antagelig brukes.

Pernille sa...

Hei Kathrine og velkommen i klubben:) Her har vi det morro!

Så spennende å fotografere gjennom isen. Syns bildet ble både flott og tøft!
Nydelig sønn også!

No må jeg stikke innom å se på de andre bildene dine:)

GAWO sa...

Velkommen skal du være. :-)
Jeg har tittet innom bloggen din og der fant jeg mange fine bilder. Dette du viser oss her likte jeg også. Det ble veldig spennende med effekten av isen. Jeg gleder meg alt til neste bilde du viser oss.

Jeg har også store problemer med bildestørrelsen. Får det ikke til, uansett hvor mange ganger jeg endrer til s800. Det ser ut til at det virker for noen men ikke for alle.

Ivar Ivrig sa...

Velkommen Kathrine. Du starter meget bra. En knakende god ide med det isflaket :-)

Kathrine sa...

Takk alle sammen:-) Og anngående billedstørrelsen, kan det være flere enn meg som sitter med Mac? Kan det være årsaken? Skal prøve igjen, og håper det går seg til etterhvert.

Og ja, isflak er en flott effekt til bildemotiver.

RuneE sa...

Det burde ikke spille en rolle, men man kan tenke seg at nettleseren kan. Det sies at Blogger ble utviklet med Firefox i tankene. Den bruker jeg og har ikke problemer. Andre?

Jeg så forresten et sukk på en amerikansk blogg idag om at Blogger hadde gjort enda en forandring som gikk på kvaliteten av pakkingen til bildene, men jeg har ikke fått fulgt det opp.

Garden Angel sa...

Så artig bilde da!!!
Morsomt innslag;)