mandag 24. november 2008

Julestemning


Til dere som måtte lure på hvor jeg er blitt av, så finner dere meg på jobb ca 15 timer i døgnet... :-)

Innimellom slagene får jeg tid til å ta noen bilder. Har sett for meg et "typisk" julemotiv. Av ei opplyst kirke i blåtimen, med snø/rim på trærne rundt. Fikk til en utgave i dag. Det største problemet var at det ikke lot seg å stå litt unna bygget, for å få med mer snødekt mark rundt. Denne kirka ligger på en liten haug, og går en litt unna må en ta bilde nedenfra og opp. Det blir ikke bra. Men som sagt et første forsøk dette.

10 kommentarer:

RuneE sa...

Nydelig farger og nydelig kirke! Jeg ser problemet med fallende linjer. I PS kan du korrigere for det til en viss grad, men det må gjøres med nennsom hånd og man må ha en del område rundt å gå på. Her er det litt mye fallende linjer, så dersom man ikke er svært erfaren vil det fort se rart ut. Du får høre med din kollega om det har noe for seg.

Pernille sa...

Jeg kan gjerne og med glede bruke dette bildet til julekort;) Fantastisk vakkert. Ikke bestandig greit å flytte motivene, men jeg syns det er en sjarm at kirka står der hun står og du står der du står. Man ser jo at den ligger på en haug og da er alt greit syns jeg:)

John sa...

Meget flott bilde, utsnitt og juelkort :)
Meget bra eksponert Ivar.
Litt objektiv pincushions feil må man regne med på de brennviddene.
Er ikke mye å sette fingern på her.

Ivar Ivrig sa...

Takker John. Jeg bruker histogrammet bevisst for å se om eksponeringen er brukbar. Justerer med eksponeringskompensasjon opp eller ned ettersom.

esnorway sa...

ja da julekort og jule stevning så det holder der gleder meg til flere vinter bilder fra deg ivar

Anne-Berit sa...

Aldeles nydelig!

Lene sa...

Et veldig godt forsøk, spør du meg. Synes dette var vakkert, og virkelig stemningsfullt. Vet ikke om det kanskje kunne blitt enda lunere om du hadde ventet på bitte-bittegranne mere mørke - kanskje til og med lys i vinduene? Men det er vel omtrent kun på julaften der er lys i kirken rundt blåtimen :)

Pernille sa...

Med Photoshop så kan en jo gjøre alt, sies det. Hva med å få lys i vinduene og plassere en måne på den vakre blå himmelen? Hi hi. Da hadde det blitt mer enn perfekt;)

Ivar Ivrig sa...

Ja Pernille, jeg vil også ha med månen. En må bare følge med på værmeldinga og planlegge. Time will show. Artig å prøve hvertfall

Twin sa...

Kjempeflott og nydelig bilde. Kjenner helt klart at julestemningen kommer krypende :-)