torsdag 13. november 2008

Månen i går

Det har vært så mange måner her nå i det siste, så jeg prøver like godt med min jeg også. Tatt før det ble helt mørkt. Jeg kryper i dekning fra og med nå :-)

Versjon 2


Man gir seg ikke helt uten å forsøke litt til. Jeg gikk tilbake til min lagrede TIFF-fil og lekte litt og beskar litt ekstra. Med denne linsen er det ikke mer å gå på størrelsesmessig. Kanskje noe dersom jeg hadde startet helt tilbake med RAW-filen og visst alt om PS.

Ble dog litt mye "pannekake" (før noen andre sier det...).

16 kommentarer:

Garden Angel sa...

Wow...står i beundring her nå(eller sitter da)....
Nydelig! Så flott farge på månen:))
Ja kryp i dekning du Rune..!
Kan hende du blir bombandert med gode kommentarer nå;) flirer:))

Pernille sa...

Det var gutten sin det ja! Så flott måne, så flott bilde, så flott farge. Jeg er stum av beundring:))

GAWO sa...

Når jeg ser dette resultatet her så virker det så enkelt. Stilig og rent. Du har fått det til Rune. Så kom fram fra dekning og ta imot skryt!!

Jeg derimot er håpløs ang. månen. I går droppet jeg middagen, gikk en tur og hadde kamera med. Det var bare det at batteriet var nesten flatt og de få bildene jeg tok var uskarpe. Så min konklusjon var: jeg manglet en god linse og uten stativ fungerer det ikke. Hadde jeg lagt ut et bilde nå hadde jeg kanskje mistet medlemskapet her. Jeg gikk hjem litt slukøret. :-(
Og det værste av alt, jeg må vente en måned før jeg kan prøve meg på en fullmåne igjen for idag regner det her.

Men det gode er at da har jeg tid på meg til å få tak i en brukandes linse. Er det noen som har et tips om hva jeg skal kjøpe til min Canon EOS 300D?

RuneE sa...

Tusen takk for vennlige ord! Månebilder er virkelig vanskelige og jeg vet at det kan gjøres bedre enn dette - mye bedre.

Her har jeg benyttet det John (tror jeg det var) sa om 1/125 eksponering, blender f/11 og ISO 100. I tillegg det aller viktigste: et stativ. Så er det også benyttet låst speil og snorutløser.

Det svake punkt er objektivet, som jeg kjøpte billig på kanariøyene for noen år siden. Fungerer til en del enkle ting, men til mer krevende ting kommer det for kort.

Imidlertid får det være måte på hvor mye fotoutstyr jeg kan kjøpe i løpet av et år - regninger skal jo også betales...

GAWO: Jeg har ikke satt meg inn i marked for telelinser som passer Canon, Men dersom du stikker innom Narvesen, så har de et tidsskrift som heter PhotoPlus - Canon edition og der man bl.a. tester ulike linser. De har mye andre tips og tester også, så jeg har hatt mye glede av det.

Jeg skal se i rotet mitt om jeg finner noe og evt. sende en E-post.

Lene sa...

Ja, nå ble det månelyst her inne. Flotte måner på alle mann, men jeg lurer likevel på om ikke Ivar sin var den mest detaljerte av de fire??

Jeg gikk i første klasse på barneskolen, og vi hadde en oppgave med å finne fem feil i et bilde. Bl.a. var månen gul, og det krysset jeg av som feil Månen var da hvit....? Det mente ikke læreren min, og nå vet jeg bedre selv og ;)

RuneE sa...

Nå må du ikke bare skryte av husbonden ;-) - men du har helt rett.

John sa...

Jeg syntes resultatet ditt ble bra jeg Rune tross en gammel Cosina. Det er vel vell så viktig med et skarptegnende objektiv med kortere brennvidde enn et med mere og heller beskjære mere.

Gawo jeg er ikke så inn i Canon jeg heller men leser mye på forum. Man får billige telezoom objektiver fra f.eks Tamron fra 990.- til Canon (Japan Photo). Sigma sin versjon ligger vel på ca 1500.-. Skal du ha god kvalitet så vet jeg at mange anbefaler Canon EF 70-200 4L USM det kan du finne til 4-5000 kr. Det finnes også en f/2.8 versjon også men da kan du sikker gang den prisen med 3 :)
Konklusjonen er at du kan få dette fra 990 og oppover.

John sa...

Rune, nå tenkte jeg på bilde ditt kontra mitt på 300mm med 2x converter.
Det er selvfølgelig bedre med et skarptegnene objektiv med større brennvidde når man skal ta bilde av månen.
Skriver dette så ingen misforstår. :)

Ivar Ivrig sa...

Her traff du midt i blinken Rune.

esnorway sa...

ja ditt er best det er sikkert

Pernille sa...

Stå på Rune. Ditt var best! Sorry dere andre gutta;)

Garden Angel sa...

Oj dette ble enda finere!
Ser ut som en glødende kule!

For reven han sa: tralalalala...livet er herlig og osten er rund...osv
(gammel barnesang)

Lene sa...

Hehe. Jeg skryter av Ivar, jo - iallefall månen hans ;) Men synes dere er flinke alle mann :)

Ha ei god fullmånenatt. Uhuuuu.....

John sa...

V.2 ble best. Skarpheten er det ikke noe å si på.

Rune hvis du tar med denne på en Kiwi butikk så får du dobbelt pris tilbake eller 2 appelsiner. :))

Studio Natura sa...

Hei! Stikker hodet inn her en tur :-).

Av mange månebilder er Ivar sitt det beste rent teknisk (skarpest og finest kontrast), mens Rune sitt er finest "som bilde" for han har tatt bildet mens det ennå er litt tone igjen i himmelen. Den kølsvarte bakgrunnen med en måne i er kjedelig. Månen henger jo på himmelen, så da må vi også fotografere himmelen.

Randi sa...

Jeg er stum!!...ikke ofte det skjer i følge min bedre halvdel..hahahaha