fredag 28. november 2008

Nede langs Drammenselva

Rawfil fremkalt i LR uten Topaz.Med Topaz filter i PS.


Ver. 3 ved RuneE. Utgangspunkt V.1 men justert i PS. Se kommentarer

14 kommentarer:

Pernille sa...

Fy s.... for en dybde i bildet. Er helt imponert. Kjempeflotte linjer også. Vakkert, John:)

Tror jeg likte det siste bildet, men er slettes ikke sikker;)

John sa...

Takk for det...men du nå er det vel senge tid for nattrangler fra Mo :)

Ivar Ivrig sa...

Ser ut til at dette filteret er snedig å bruke. Tell me how! :-)

Anne-Berit sa...

Likte det første bildet best,syns skyene ble litt underlige på det siste,men det er no bare hva jeg syns,jeg har en tendens til å like det som er originalt best.

RuneE sa...

Først: et komposisjonsmessig godt arbeid med fine linjer og god dybdefølelse.

Jeg ser imidlertid at det har vært problemer med dynamikken da det er "burnout" i himmelen og svært mørkt i nedre venstre hjørne. Det siste har tydeligvis Topaz gjort noe med. Jeg kan være enig med Pernille i at skyene er blitt noe underlige. Jeg hev det inn i min bærbare og ser at jeg skal kunne få en del av dette til i PS. Burnout kan ingen klare uten å "dikte". Imidlertid er skjermen til en bærbar PC ikke helt til å stole på, så jeg legger ikke det ut.

På min vanlige maskin holder jeg på med å bytte den ene harddisken fra 160GB til 750GB, så den holder på med total backup til ekstern disk (utrolig hvor mange filer det blir!!), og jeg vet ikke akkurat om jeg gidder ta frem skrujernet i kveld. Uansett skal jo disken formateres og alt tilbake, så da blir det nok enda mindre fornuft herfra enn vanlig.

John sa...

Det stemmer det Rune, den lyse delen ble litt utbrent. Det var mye mørkere en hva bilde tilsier når jeg tok bilde. Det var tunge mørke skyer på himmelen med et lyst hull i skydekket(der det ble utbrent). Så alternativet da var å eksponere hullet riktig og få resten av motivet bekkmørkt. :)
Det Topaz gjør er å få frem detaljer i bilde og så er det også bra til å lysne skygge partier. Programmet har en del spaker å dra i så mulighetene er mange.

Vi sitter vel med ukalibrerte skjermer hele gjengen så det er bare å legge ut.

Lykke til med PC skruing :)

RuneE sa...

Som sagt så gjort! Jeg har justert kun i PS - vesentlig ved"kurver", men jeg tillot meg å forsøke å fjerne det jeg syntes var et visst magenta-stikk. Det får være en smakssak - slike småting kan en holde på med i all evighet. Jeg har også skjerpet det litt.

Ingen skruing idag. Har nettopp kjørt min kone på julebord, så nå blir det en juleøl klasse 3 på meg.

Ivar Ivrig sa...

Jeg setter pengene mine på Topaz-versjonen. Problemet/utfordringen for oss er bl.a at vi har forskjellige skjermer med ulike egenskaper. Dermed opplever vi farger og nyanser forskjellig mtp redigeringen. Men uansett er det moro å se hva andre gjør og å tørre å dra disse spakene, som John nevner, litt godt ut til sidene med vilje for å se effektene. Jeg synes det er litt moro å ta'n helt ut for å eksperimentere.

John sa...

På min nye laptop skjerm så ble det et aqua skjær i horisonten og skyene fikk et svakt rosa skjær.

Rune, justerte du før eller etter den kl 3èn. :))))

RuneE sa...

Da hadde det blitt brunskjær...

Men det viktigste poenget var egentlig at man kommer langt i å rette opp slike ting i den ordinære programvare. En Spyder får stå på ønskelisten.

Jeg har lastet ned prøveversjoner av det jeg kunne finne av Topaz-plug-ins, men kommer ikke til å se nærmere på dem før jeg får systemet opp og gå igjen.

Men Bro -bildene ble laget før jeg tok det ned...

John sa...

Ja det hadde kansje blitt det :)
Vi var litt usikre her om kl.3 var med eller uten. Aas sin heter Aas uten. Ja en spyder hadde nok julpet oss slik at vi hadde det samme utgangspunktet. Grå og grønn stær får man kansje ikke kalibrert med den. :)

Ja det er vel bro post til mandagen, det er god du minner oss på det.

RuneE sa...

Jeg er så gammel at vi fremdeles kaller det juleølet man nå må på polet for å kjøpe for klasse 3.

Kanskje det er Aas som er uten ;-)
Det ville sikkert hjelpe på kalibreringen.

Ivar Ivrig sa...

HA! Her i Bartebyen er klasse tre HELT UTEN. Så det så :-)

RuneE sa...

Jeg lurer på om slikt ble kalt for zero rundt her??? Vi begynner tellingen på null...