mandag 27. oktober 2008

working bzzzzzzzz

Her er det orginale bilde
kappet og redigert

Her er et bilde jeg tok hos min søster for ca en måned siden. har kappet det ned litt og og prøvd å fått det litt skarpere i lightroom.

9 kommentarer:

esnorway sa...

Her tar jeg i mot med takk om noen har noe bedre forslag for å få mest ut av bilde?

GAWO sa...

Jeg likte at jeg først fikk se originalen og så det du har redigert. Da fikk jeg nemlig vite hva du har valgt som motiv ut av startbildet. Og jeg likte også at bildet ikke ble "sylskarpt". Dette ble fint syntes jeg. Nydelig med det hvite og skjøre.

Studio Natura sa...

Hei!

Jeg har lyst å komme med en generell kommentar som et vennlig tips til alle sammen :-)

Det er viktig (og riktig), syns jeg, at man tenker gjennom komposisjon når man tar bildet. Det går med nok tid til PC i dag, så om man kan begrense "brannslokkingen" i ettertid er det en stor fordel. Det er viktig å trimme bildene i ettertid, men veldig bra om man øver opp øyne og hode til å luke bort en del "feil" allerede når bildet blir tatt.

Så et blomstertips: Blomsterbilder er ofte veldig sammenlignbare med portrett. Ofte ønsker man en uskarp bakgrunn på slike bilder. Det framhever gjerne motivet fint. For å få til det er det bra å bruke teleoptikk - lange brennvidder - zoom inn. Da vil automatisk bakgrunnen bli mer difus. Spesielt om den er litt unna også.

RuneE sa...

Problemer med E-post og oppdatering i kveld, men har fått med meg at det er mye småtroll ut og går. Tålmodighet og mange bilder (og som Natura sier - riktig avstand og blender.

Pernille sa...

Syns jeg hører lyden av den bia;) Så kjempeflott at vi får se orginalen også. Jeg syns begge bildene er vakre. Men jeg faller egentlig for det første. Enn om du skarpet det første på samme måte som det siste? Kanskje et dumt spørsmål, men bare en tanke fra meg. Liker så godt å se mer av gladiolen. Vakkert!

Ida sa...

Veldig vakkert motiv.
Jeg ville nok gått enda nærmere blomsten.
Så nær at insektet der kunne ha stukket meg.... ;)
Tipsene fra Studio Natura er gode råd å ta med seg på vegen.
Det gjør jeg. :)

Ida sa...

Veldig vakkert motiv.
Jeg ville nok gått enda nærmere blomsten.
Så nær at insektet der kunne ha stukket meg.... ;)
Tipsene fra Studio Natura er gode råd å ta med seg på vegen.
Det gjør jeg. :)

Lene sa...

Jeg også styra fælt med å fange insekter i sommer. Det er søren ikke enkelt. Tror jeg ville zooma enda lengre innpå her. Selv blir jeg så facinert av den nydelige blomsten at jeg glemmer litt insektet.

Jeg er iallefall glad for at det kommer en ny sommer - og gleder meg masse til å forsøke meg på insekter igjen. Tålmodighetsprøve, men en morsom sådan :)

Randi sa...

Oi..neste sommer skal jeg knipse uavbrutt!!
Får skikkelig sommerfølelsen tilbake av alle disse sommerbildene.
Likte godt at du hadd fått med den vakre blomsten og ikke bare bien inni den.