fredag 24. oktober 2008

Forlatt

Disse bildene som jeg kaller forlatt er fra en liten utsiktsplass til lakselva i Mo I Rana. Benken så så tom og øde ut og jeg falt pladask:) Men jeg klarer ikke helt å finne ut om jeg liker det mest i B&W eller i farger. Har redigert litt på fargen i det første, men syns vannet blir litt groggy
I B&W er bildet noe roligere. Hva sier dere?

10 kommentarer:

GAWO sa...

Jeg elsker farger og høstens farger er vakre. Med den benken i bildet fikk jeg lyst til å sette meg ned og bare nyte. Jo, for meg blir det føste det beste.

Men smaken er så forskjellig så her kommer det helt sikkert andre som sier noe annet. :-)

RuneE sa...

Jeg ser de er allerede endret. Bra.

farge og s / H gir etter mine begreper ofte to forskjellege følelser hos den som ser på. Det øverste er for meg rt koselig høstbilde med en benk det hadde vært hyggelig å kikke på. Det er sterke kontraster i bildet og noen ville sikker gjort noe med dem, men glem det nå.

Det andre er ikke så "koselig", men alvorlig. Hadde man senket de lyse tonene noe ville dette vært enda mer markert. Ikke akkurat "film noir", men forskjellen tenderer i den retningen.

S/H har et potensiale for å få frem de større kontraster i "følelseslivet" slik jeg ser det.

Pernille sa...

Litt enig med deg, Rune. Jeg blir litt trist når jeg ser på det i S/H (Derav tittelen). Hadde dette bildet noe mørkere før. Men lysnet det litt for å få fram skogen.

Og Gawo: Bare kom å sitt du. Jeg holder deg gjerne med selskap;)

Marie sa...

Bildene gjev to ulike inntrykk, "varmt og kaldt".

Det første er heilt klart min favoritt!

Ivar Ivrig sa...

Med dette motivet blir det mere dystert med s/h synes jeg. Men hadde du feks hatt en trist/dyp tekst til dette s/h-bildet hadde det nok blitt det mest riktige. Alt avhenger hvordan fotografen tenker og føler. Kanskje vi skal vurdere å beskrive det når vi publiserer bilder? Da kan det bli enklere for oss andre å kommentere? Bare er lite forslag :-)

esnorway sa...

jo da likte det første og siste her men er enig kommer ann på hva du vil ha frem i bilde og hva du skal bruke det til.

Lene sa...

Pernille... Det eneste jeg ikke likte med dette bildet, var overskriften: Forlatt. Du vet jeg er glad i benker - og det skal ganske så mye til før en tom benk i et bilde ER en tom benk. Derimot en benk jeg hviler på mens jeg nyter resten av motivet. I dette tilfellet en av mine favoritter: vann. Kjempefint bilde, Pernille - men jeg ville helt klart beholdt fargene. For, ja - det nederste bildet ble litt mer forlatt. Hmmm... Da fikk jo plutselig overskriften likevel mening... ;)

Randi sa...

Ååå....enda en fin plass og benken skulle vi nok klart å fylt.
Jeg elsker høstens farger og velger meg da det øverste.
Hva med og lage den i fargene som bildet av Bøgdaramp...eller farger er det vel ikke..men det kan muligens funke bedre enn sort/hvitt.

Pernille sa...

Mange gode forslag fra dere og tusen takk for det:) Jo jeg er helt klart ening i at bildet i S/H er trist. Derfor jeg lysnet litt på det før jeg la det ut. Kanskje jeg ikke skulle ha gjort det. Men skogen ble liksom borte da. Og det jeg prøvde på var i vise hvor hvor forskjellig de ble bare med å ta bort fargene. På det i S/H ble alt mørkere, tristere men mye roligere. I det med farger kommer gleden og forventninger. Enig med deg Ivar om det med teksten. Man kan ikke dele teksten på disse bildene. Jeg ser det no. Der lærte jeg noe igjen. Så hærlig:)

Ida sa...

Jeg velger meg nr. 1.