mandag 27. oktober 2008

Insekt og Macro


Har gjort dette litt lysere enn originalen og endret størrlesen på bildet. Ellers intet. Dette var vel det skarpeste av ørten bilder, og jeg knipset uhemmet for å få til et jeg kunne bruke. Sikkert ikke den beste arbeidsmåten, men for en amatør så duger det innimellom.

8 kommentarer:

esnorway sa...

Ja får vel bare ta av meg hatten å si gå vekk med deg veps formelig hører den summer her.Å om du tar ørten bilder for å få et så bra er jo kjekt at det er digital bilder å jeg gjør det samme enkelte ganger.

RuneE sa...

Har problemer med E-post i kveld, så jeg blir ikke skikkelig oppdatert.

Her ser jeg makroeffekten ja - og ikke bare beskjæring. Du hadde så vidt jeg husker en Sigma DG 70/2.8? Den kan derfor brukes dersom man arver og vil ha fullformat?

Ivar Ivrig sa...

Du får prøve Google Reader, Rune. Der kan du få rss feed på de siden du selv velger :-)
Mail er gammeldags :-)))))

Pernille sa...

Men du hellige m.....så vakkert makro-foto! Min datter elsker å ta slike bilder og er kjempeflink. Jeg prøver på det samme, men uten hell. Makro-effekten liker ikke meg. Det er jeg sikker på! Hva gjør det vel at man tar mange bilder og kanskje bruker litt tid, så lenge en får et slikt resultat. Skyt i vei så lenge humla er der;)

Ida sa...

Meget bra macrobilde!

Lene sa...

Kult!!! Og jeg er sånn passelig småmisunnelig på deg for dette. Av ørten bilder, var ingen av de jeg knipset i sommer sååå klare. Dvs - noen av dem var det - men hvor i all verden hadde insektene tatt veien i dem????

Jeg gjorde ikke ytterligere forsøk etter mine ørten uklare - men det kommer atter en sommer :)

Morsomt å se inntatt posisjon på støvbærerne :)

Randi sa...

Utrolig fasinerende, nå får jeg jo virkelig lyst til å kjøpe en Macro linse...
HALLO..ingen som har flere tips til meg?
Skal jeg lage ett innlegg om det?

RuneE sa...

Ikke bortsett fra at jeg ønsker en selv - jeg må beskjære en del på mine.

Et alternativer er mellomringer som settes mellom objektiv og kamerahus. De kommer i sett og består av flere lengder slik at ulik forstørrelse oppnås. Mer plundrete, men billigere og gir flere muligheter. Må sjekke hvilke funksjoner de overfører mellom objektiv og kamerahus.

Jeg hadde et sett til min "vanlige" speilrefleks i "gamle" dager.