fredag 24. oktober 2008

Enda mere vann

Behandlet i Photomatix med details enhancer og til slutt i Lightroom.


V.2 Raw fil konvertert i Lightroom, kun skarpet opp. Bilde er forøvrig tatt på Öland.

19 kommentarer:

esnorway sa...

fint bilde ser ut til at det er mere end nok vann der ja hvor har du tatt det?

RuneE sa...

Man kan jo ikke klage mye her! Bare et spørsmål fra en ukyndig amatør: Hva erm Phhotomatrix, hva gjør det som Photoshop &co ikke gjør og hva koster det?

ArneA sa...

Meget bra. Nærmer oss kustverket eller er der kanskje

John sa...

Photomatix er et lite program som koster ca kr 550. De fleste bruker det nok til HDR men det har også noen andre effekter. Her har jeg bare kopiert ut litt tekst for det jeg har brukt.
" The Photomatix details enhancer does a better job of rendering shadow detail than the comparable local adaptation algorithm in Photoshop, and produces images with a distinctive ethereal appearance. "

Orginal bilde var meget mørkt i forgrunnen, derfor prøvde jeg dette.

John sa...

En annet ting, noen av funksjonene i Photomatix fåes også som plug in til cs3 - cs4.

RuneE sa...

John - takk skal du ha. Så har jeg lært noe idag også.

Randi sa...

Det var en uendelighet i dette bildet og det liker jeg. Vakre farger og en god stemning.

Den funksjonen må jeg kikke nærmere på, har så mange bilder som er alt for mørke i forgrunn.

Ivar Ivrig sa...

Photomatix har jeg brukt til HDR. Denne Tone Mapping funksjonen kan ikke brukes på bilder med 8 bit depth, kun 16 og 32 etter det jeg har forstått.
Når det gjelder dette bildet har ikke jeg noe negativt å komme med. Velkomponert og meget klart bilde.

John sa...

Det kan nok stemme det Ivar. Jeg har importert bilde i raw filformat inn i Photomatix. Lagt på detail enhancer. Så har jeg lagret den som TIF før jeg har tatt den inn i Lighroom.

Jeg kan ta og legge ut orginalen så kan dere se endringene.

RuneE sa...

Øland er jo er bra sted å være. En oppgave til deg: Gjør det samme i PS (ja, jeg vet det tar tid hos deg - men ta natten til hjelp :-) ). Da kan vi se den forskjellen.

Pernille sa...

Bilde nr 1 er som et kunstverk for meg! Jeg blir nesten stum av bildene dine:)

esnorway sa...

Jeg lurte på hva en amatør som meg burde ha av programer til bilder?

esnorway sa...

Jeg lurte på hva en amatør som meg burde ha av programer til bilder?

Ivar Ivrig sa...

Til ES: Det kommer jo helt an på hva du er ut etter selv og evt hvor vanskelig du vil det skal være. Adobe Lightroom er bra. Selv har jeg Photoshop CS3 som har høy brukerterskel. I går gikk jeg til anskaffelse av et tegnebrett fra Wacom. Der fulgte det med Adobe Elements 6.0 som har mye av det samme som Lightroom. Har du en av disse tre så kommer du langt.

esnorway sa...

problemet mitt er at jeg har for mange av dem har lightroom cs2 cs3 cs4 og så vidre bruker mest lightroom og noe photoshop cs3

esnorway sa...

Tror jeg vil ha en sånn standard pakke som dere bruker så jeg kan bruke det jeg lærer her.Veit bare at mulighetene er mange men vil prøve å holde meg på samme platform som dere. så kom med råd om hva jeg kan hvive ut fra maskin og hva jeg brude beholde?

RuneE sa...

Jeg bruker selv PS CS3 - fordi min arbeidsgiver betaler en formue i lisens. Den er så svær at INGEN hverken kan eller bruker alt. Adobe produserer alle de pakkene som esnorway nevner. Elements er en forenklet utgave av CS til rundt 1000-lappen som gjør det aller meste av det amatører trenger. Så vidt jeg har forstått ligger Lightroom et eller annet sted i mellom, men jeg er ikke sikker.

Kanskje noen kan forklare nivåforskjellene her med ENKLE ord?

Ivar Ivrig sa...

Hva har du i dag forresten? Jeg hoppet rett på CS3 så ivrig som jeg er :-) kremt host hark..hacket..kremt host. Har brukt en del tid og lært meg bittelitt. Mulighetene i cs3/cs4 er jo enorme så det kommer an på hva du selv vil gjøre, hva du har tid til å holde med på. Etter å ha brukt Elements i ett døgn så er jeg fornøyd med dens muligheter mtp Sharpening, Lighting, Color. Ofte så kan disse være godt nok. Ser jo det på mine forsøk at det kan bli litt mye når jeg herjer i PS CS3, men jeg prøver og feiler og lærer av det også. Og for å gjøre en lang kommentar ennå litt lengre så sier jeg "go for CS3/4".

Ida sa...

Idyllisk med duse farger.
Vakkert, rett og slett.