tirsdag 28. oktober 2008

Flyndra


Her er JPG bildet, her har jeg kun latt programmet ta seg av fokuseringen automatisk. Syns dette bildet var mye bedre.
Nei,RAW filer må jeg visst lære meg mer om.

På den samme kveldsturen som lengre ned her, så tok jeg bildet av flyndra vår. Den er kommunevåpenet vårt. Men denne flyndra er litt spesiell for den spiller en vakker og til tider sorgfull musikk(lyder), påvirket av flo,fjære og måne.
HER kan dere lytte til musikken.
Jeg har ennå ikke lært meg å fjerne enkelt gjenstander fra bildet. Lurer på om det er klone verktøyet jeg skal bruke.
Den er beskåret og lekt litt med.
Jeg syns selv den ble litt for grønn. Prøvde og dempe den litt uten at jeg helt lyktes.

10 kommentarer:

RuneE sa...

Det er riktig at kloneverktøyet kan brukes til å fjerne uønskede ting, men det må brukes med forsiktighet. Men hav vil ta vekk her. Jeg ville ikke brydd meg om de små greinen nede på venstre side - det blir ikke så lett å få til med en så graders bakgrunn og deler av "flyndre opp på). Etter min begreper ikke verd. det.

Du sier du har beskåret det - var det mer på toppen? Det ville jeg gjerne hatt med. Nå virker det en liten smule amputert der.

Dersom dette er basert på en RAw-fil, kan det jo også være at det finnes noen detaljer i det mørke området under himmelen som kunne vært antydet. Det kunne vært atrtig å vite hvilken metode for å gjøre det skarpt du har brukt (eller er "flyndra" litt ute av fokus?) . Effekten kan variere dem i mellom, men her finnes folk som vet mye mer om det enn meg.

Randi sa...

Da er det en JPG fil langt inn, syns den ble bedre en RAW filen...her har jeg mye og lære.
Toppen er fortsatt borte.

Studio Natura sa...

Hei!

Nå kan det hende jeg virker litt furten i denne kommentaren (noe jeg ikke er), men som jeg har advart før, jeg kaller en spade for en spade :-).

Dette bildet er i så måte en uskarp spade.. Min mening er at det er noen grunnleggende punkter man må "få orden på". Det ene er skarphet. Bilder som er ute av fokus eller bevegelsesuskarpe går rett i søppelbøtta. Forsøk igjen :-). Unntaket er når det er gjort med hensikt for å skape en effekt.

I dette bildet finner jeg ikke noe som er i fokus. Da nytter det heller ikke å forsøke å gjøre det skarpere i datamskinen.

Å fintenke på dette bildet blir for meg som å diskutere hvor man skal kjøre på ferietur, mens fakta er at bilen ikke engang starter.

Håper dere skjønner hva jeg mener og ikke syns jeg er for vanskelig eller kravstor :-)

Randi sa...

Studio-Natura: akkurat sånne kommentarer jeg er ute etter!takk!!
Da sletter jeg alle mine vakre...men akk sååå utydelige bilder fra denne turen.
Du har så rett så rett.
Må vel begynne å dra med meg stativ og en bærer på turnen mine..:-)
Nå skal jeg ut og fly med villdyret vårt.Mulig det blir skarpe gode bilder av det..hihihi

Runee: jeg vet det er en råfil(viss man kan kalle det det) ubehandlet og at det er jeg som skal få frem de rette fargene, hvitbalanse osv.Må visst øve meg mer på å få dette til rett.
Men takk skal du ha.

Studio Natura sa...

Puh!! Nå ble jeg lettet. Var veeeeldig i tvil om jeg skulle poste den forrige ;-). Flott at du tar det positivt, som det er ment.

Det beste er jo et digert stativ, men man kommer langt også uten. Mange har en vandrestav eller to på tur. Mankan støtte kamera på den (det blir omtrent et ett-bens-stativ). Man kan finne et bord/gjerde/stolpe/tre/stein etc som kan fungere som støtte. Eventuelt finnes det stativer som er som tøyelige ormer som kan snurres rundt hva det måtte være. Tror ikke slike er så innmari kostbare heller, og de kan fungere fint til ikke alt for tungt utstyr.

Selv har jeg ofte lang kamera på noe og foret oppunder med votter og kvister til det peker omtrent der jeg ønsker. Så tar jeg bilde på selvutløser slik at jeg ikke dytter borti kamera akkurat når bildet tas.

Randi sa...

Tusen takk for gode råd! jeg er bare så lykkelig for alt av kommentarer jeg får, dessuten er jeg Trønder og vi er hardhudet!!:-)

Ja jeg bruker også og legge skjerf, votter, luer...hva jeg enn har med for å få tatt ett skarpt nok bildet. Men en stokk var ett godt tips, det må jeg prøve neste gang.
Vi går jo inn i en mørketid og jeg vil jo gjerne prøve å få til noen fine bilder etter at mørket har senket seg også.
Selvutløser må jeg også noter meg som ønske til jul.

Pernille sa...

Så flotte og gode råd fra deg, Studio Natura! Og kritikk er gull verd!

Og du Randi. Jeg syns du gjorde et godt forsøk. Tror ikke det var så lett i utgangspunktet;)

Lene sa...

Ohhhhhyea! Here we go! Med staver! Er jo bare snarturen mellom Buskerud og Trønderlagen - så jeg blir med deg, jeg. Trenger jo søren ikke plastre blåtåa di engang - Studio Natura tok seg av den biten og, han ;)

Ser at flyndra ikke er greiest i verden å forevige - men kjenner jeg deg rett - gir du deg ikke før den er i boks. Kanskje du kan prøve litt forskjellige perspektiver? Tenk på dette med bakgrunnen - her er den bare ødeleggende (iallefall med huset). Er ryggen din bra nok, kan du jo legge deg ned å knipse mot himmelen?

Du, så flott den er, da!!! Hvorfor fortalte du oss ikke om denne da vi var i dine trakter??? Var vel fordi du ville spare et ess i ermet for å lokke oss nordover igjen, vil jeg tro ;) Har vært innom linken og hørt på lyden. Facinerende.

Studio Natura sa...

Selvutløser er innebygget på alle kamera. Det er den som gjør at du rekker å springe forran å bli med selv. Så det må du ikke ønske deg til jul, da gjør du deg selv en bjørnetjeneste hehe.

Randi sa...

Hahahaha..nå må jeg le av meg selv.
Ja , som dere ser så bruker jeg ikke selvutløseren så ofte. Jeg tenkte på en fjernutløser....jojo

Lene: noen må jeg jo friste med til neste år....holder på å pusse opp gjeste rommet sånn at det skal fremstå i riktig stil for dere..hihihi...nei.. det var bare kødd!!
Du, det skal jeg se om jeg ikke får til i morgen...i dagslys. Du satte meg på noen gode ideer der.