torsdag 30. oktober 2008

Rose

Knipset sist lørdag.

Tamron 90mm Macro - Iso 100 - Blender f/9 - Lukker 1/60s - Kamera blits - Behandlet med Adobe PS Lightroom. Ikke beskjært kun skarpet opp.

PS. Det har blitt lagt ut mange nye linker under Fototips og triks i dag. Dette er meget nyttig informasjon for de som ønsker å utvikle seg som fotograf.

7 kommentarer:

Marie sa...

Knivskarpt bilde. Fin komposisjon. Eg blir overraska om nokon finn noko minus med dette bilde.

Vakkert!

Anne-Berit sa...

Enig med Marie,dette er perfekt i mine øyne.

esnorway sa...

ja dette er vell det man kan kalde 100% bilde men hadde ikke ventet noe annet fra john heller. Mulig noen som har et bedre trent øye sier noe annet ikke vet jeg men jeg får følge med.

RuneE sa...

Her ser vi hva en ekte makrolinse (gir 1:1 forstørrelse) kan oppnå. Nydelig komposisjon og dybdeskarphet. John har brukt direkte blitz hvis jeg forstår teksten rett og da har han helt riktig holdt seg langt unna veggen og unngått slagskygge.

Dersom jeg skal hviske noe, så må det være blitzen - den viser her og der som litt refleks og et blå/fiolett stikk. Svært vanskelig å unngå, men blitz via reflektor/diffusor, evt stativ og uten?

Flisespikking fra min side..

Studio Natura sa...

Hehe nå ber dere om det da, og jeg lar meg lure :-). Håper du tilgir meg John!

1: Det er hard belysninng. Tydelig blitz rett på motivet som gir slagskygger både på stilken og noen av kronbladene. Det gir også en mindre pen refleks/skinn i de flatene av motivet som er paralelle med kamera og blitz.

Tiltak: Kjør blitzlyset via noe som reflekterer lyset, et a4 ark feks. eller en hvit vegg/tak. Poenget er å få en lyskilde som er mye større enn selve blitzen. Eventuelt lyssett med vanlige lamper og juster fargene på plass etterpå i PS. Det aller beste, ta med blomsten ut en overskyet dag, eller bruk et digert vindu som belysning.

2: Bakgrunn er uryddig og akurat så tydelig at vi skjønner det er noe der bak (i stuen?).

Tiltak: Flytt blomsten til en plass der du får lenger avstand til bakgrunnen. Det gjør den mer uskarp. Sørg også for at bakgrunnen er enhetlig i farge og ikke full av potteplanter/gardiner og annet spennende.

Om man mener at et bilde aldri kan bli bedre har man tapt! Da kommer man ikke videre.

Komposisjonen er forøvrig forbilledlig.

Mvh Studio Natura - slakteren fra Trøndelag ;-)

Ivar Ivrig sa...

Vakkert. Bra at bakgrunnen er så diffus, den kunne ha blitt litt forstyrrende. Og jeg kunne ha tenkt meg å se litt mere av midten av rosa. Ikke rett ovenfra-bildet, men bare litt. Blitzbruken skal jeg holde meg langt unna å kommentere, av den enkle grunn at jeg synes det er jæ....g vanskelig å bruke blitz..

John sa...

Du er tilgitt, jeg vil ha sånne kommentarer og setter pris på det :)

Bilde er tatt på utsiden av veggen til Drammen museum. Jeg kunne jo selvfølgelig rappet den og tatt den med hjem og brukt SB-800 i stedet for kamera blitsen ++++.

Skal bruke dine tips og så får jeg gå til innkjøp av noen roser eller vente til de blomstrer i beddet igjen til neste sommer.