lørdag 25. oktober 2008

Stille i staden


Fra Gamlebyen på Rhodos.


PS Som de fleste vel har merket har Blogger lagt om noe på kodingen og systemet for opplasting av bilder. Det finnes så vidt vi kan se flere måter å komme rundt dette på, men denne synes inntil videre å være den enkleste:

1. Bildet må redigeres ferdig i din fotoprogramvare til den størrelse det skal vises i.
2. Liggende bilde gis en bredde på 800px.
3. Stående bilder gis en bredde på 450 px.
4. De andre dimensjonen justers automatisk dersom du har valgt å låse størrelsesforholdet
5. Ved opplasting velges STOR på menyen

Det er også kommet forslag fra Natura om at hvert medlem merker sine bilder med sin egen etikett - for meg RuneE. Det gjør at en kan søke på det enkelte medlems bilder.

14 kommentarer:

Randi sa...

Her har jeg bare en ting og si..JEG LENGTER TIL RHODOS!!
Eller to ting, jeg likte hele bildet.:-)

esnorway sa...

Så da er standard mål på vidde 800px hva med høyde?

RuneE sa...

esnorway:

Dersom du gjør dette i ditt fotoprogram reguleres dette automatisk. Du må bare huske å låse størrelsesforholdet. Gjør du det i HTML må det beregnes forholdsmessig. Det gjorde jeg nettopp med ditt og noen til.

Ivar Ivrig sa...

Bilde som sier stillhet og ro. Savner det gamle ekteparet, begge krokbøyd og han med hatt og stokk

Pernille sa...

Jeg lengter også til Rhodos, men ikke for varmen. Men fikk så lyst til å se dette live! Et nydelig bilde. Men som Ivar sier, det gamle ekteparet skulle ha vært der. Da hadde du blitt rik, Rune!;)

Marie sa...

Dette må vere tilnærma perfekt!
Stemningsfullt!
Det einaste som kanskje hadde heva bilde litt til hadde vore eit eldre "lokalt" menneske eller to...

ArneA sa...

Dette bildet bare stråler av varme. Meget vellykket.

John sa...

Meget flott komponert og fin stemning. Blikket blir dratt innover i bilde pga stein hellene.

Lene sa...

God kveld, Rune. Ja, så har vi våre eksteskapelige diskusjoner igjen her. Og denne gangen går de ut på om trappa di skulle vært der eller ikke. Jeg synes den er fin, jeg. Og iallefall eeelsker jeg steinkula di som ligger akkurat passelig tilsidesatt for resten av motivet - men også akkurat passelig synelig til å skape ekstra dybdefølelse i resten av bildet. Man kan vanre laaangt inn i det - og laaangt inn i svunne tider.

Og så forsøker jeg å kjenne meg igjen. Har vært der, men mange år siden, så får ikke helt taket på hvor eksakt dette er. Herlig bilde, iallefall.

Lene sa...

God på rettskriving, hun derre kona til John, ja ;) Går litt fort i svingene iblandt ;)

Ivar Ivrig sa...

Trappa må være der sjø. Hvis du kutter bildet inntil steinen vil du også kappe vinduet opp på veggen og det blir ikke pent. I mitt hode :-)

Pernille sa...

Ja trappa må være der:)Syns den gjør en vesentlig del av bildet. Syns dybden blir noe flat om du kapper trappen. Men dette har jeg egentlig ingen peiling på. I mine øyne så må du ikke kutte trappa.

RuneE sa...

Jeg har ikke lyst til å bidra til ekteskapelige konflikter hos ekteparet Åsen, så jeg har sett på bildet en gang til. Først noen opplysninger: Bildet er tatt like innenfor bymuren ved inngangen mot nordøst. Det er helt ubeskåret og har så store kontraster at det nok hadde egnet seg bedre for HDR (for dem som kan det - jeg kan ikke). Området var avstengt og bildet er tatt over hinderet, så det var ikke lett å få med noen folk - jeg måtte i så tilfelle tatt med noen oppblåsbare grekere og sneket meg inn over sperringen. En annen ting er at jeg ikke liker å ha folk med på slike bilder. Det blir i så tilfelle et helt annet bilde.

Ideelt sett ville jeg hatt steinen lenger mot midten (og mer av trappen), men da hadde det blitt større problemer på høyre side.
Beskjæring andre veien plasserer steinen helt nede i hjørnet, hvilket jeg ikke likte.

Som John selv sier, så skaper hellene dybde, og selv mener jeg at den lyde steinen og trappen skaper kontrast og liv mot den mørke bakgrunnen.

Så jeg klarte ikke å beskjære noe. Enhver annen må gjerne prøve.

Ida sa...

Dette bildet stråler av varme ja, som Arne sier.
Harmonisk.