tirsdag 21. oktober 2008

Pelargonium

Da har jeg flippet ett bilde for første gang. Bildet øverst er originalen. Ble så fascinert av Studio Naturas kunnskap, om at "vi oppfatter fra venstre mot høyre som positivt, som solens ferd på himmelen, klokkeviserens vandring og leseretning." Så, da måtte jeg leke meg litt. Hva synest dere? Er det andre bildet mer harmonisk? Jeg har lært mye her allerede, og takker alle for innspill. Dette er gøy!Jeg har tonet ned rødfargen her. Begge bildene er også beskjært. Jeg synest forøvrig at det er vanskelig å ta bilder av RØDE blomster osv. Noen tips om hvordan jeg kan klare det også?

8 kommentarer:

Pernille sa...

Fy rakkarn så nydelig Ida! Begge to er så nydelig at jeg vet ikke hvem som er best. Men det første hadde kanskje en varmere tone. Og så likte jeg kanskje best den vinkelen også. Da faller det kanskje på at jeg likte det første best. Men det er bare flisespikkeri.
Her trenes det for fullt på alle kanter skjønner jeg;) Så gøy:)

Ida sa...

Takk for innspill Pernille. :)
Dette er ett bile jeg hadde liggende.
Måtte bare prøve.
Vet ikke helt om det illustrerer hva jeg mener da.... ;)
Fargene er nok litt ulike på bildene ja. Mer nedtonet på det andre.

Men, NÅ må jeg legge meg. Tidlig opp på jobb, og jeg er bitt av fotobasillen... Hm og hehe.

RuneE sa...

Personlig tror jeg at jeg ville foretrekke plasseringen på det andre, men fargene på det første. Det aner meg et grønn/blåttstikk på det andre. Har du gjort med fargebalansen? Den virker riktigere på det første, men jeg liker varme farger. I Photoshop er det funksjon som heter info der du kan måte hvor mye det er av de tre fargene Rødt, Grønt og Blått. tallene varier fra 0 til 255. når alle er 255 er det fullstendig hvitt, nåre alle er 0 alt svart. En hvit flate reflekterer det som kommer på den, så avhengig av lyskilden burde det være en helning mot det røde.

Randi sa...

oi Ida , dette var flott! Fint med den rene hvite bakgrunnen og at blomsten er snudd gjør det litt annerledes.
Jeg likte også fargene på det første best, likte plasseringen på bilde nr 2. Det var en egen glød i fargene på det første.

Marie sa...

Eg likar best det første bildet, verkar mest harmonisk for meg.

Nydeleg bilde da!

John sa...

Flott bilde og utsnitt.
Fargene i v.1 likte jeg best, men for meg så er det v.2 som er mest harmonisk.

Lene sa...

Hei, Ida.

Så flotte bilder du tar! Men i dette tilfellet er jeg ikke sikker på om teorien stemmer. Dvs - kanskj gjør den det - vi oppfatter effekten fra ventre mot høyre som positivt. I det første bildet er det lyset som faller inn fra venstre mot høyre, og for meg er det mere riktig, fint og harmonisk, kontra bildet to.

Vet ikke om jeg kanskje blir lurt av at fargene i bilde to er litt forringet? Morsomt å ekspirimentere :)

GAWO sa...

Jeg likte best det første. Både fargene og plassering. Og jeg merker at jeg "leser" fra venstre mot høyre. Jeg ser på bildet først på venstre side og så faller blikket til ro på selve blomsten. Så for meg var det mest harmonisk med den første varianten. Og jeg likte det jeg så.