fredag 24. oktober 2008

Innramming

Jeg mener at jeg har lest et sted at det kan være en ide å ha noe i forgrunnen på et bilde som skaper en innramming. Jeg gjorde et forsøk her, men ble det bare tull? Hva mener ekspertene?

10 kommentarer:

RuneE sa...

Er fredfylt stykke Norge! Høst bi et nøtteskall.

En innramming er ofte en god ting å ha, men den må hverken være for stor eller for liten, og den må ikke interferere for mye med selve motivet. Den må også ha en hensikt. Her det skogen og fjellet i bakgrunnen som er motivet. Jeg har en liten følelse av at spesielt den øverste delen av rammen kommer for langt ned og forstyrrer utsikten mot fjellet og skogen på høyre side.

I Lene sitt bilde "Ut på Tur" rammer treet og plenen inn benkene uten at de stenger for utsikten til selve objektene.

Pernille sa...

Nydelig, Gawo:) Jeg er enig i at noe innramming kan en ha. Men jeg syns det er penest med bare litt på den ene siden eller så. Bildet er kjempefint, men noe tungt pga det bladverket på den øverste delen. Enig med Rune her:)

Marie sa...

Vakkert haustbilde! Eg likar også "å rame bilde inn" når det passar sånn, helst på eine sida. Er enig med dei andre her at greinene kom litt lang ned slik at dei skugga litt for utsynet.

Ivar Ivrig sa...

Jeg synes at utsikten her er så fin i utgangspunktet at jeg faktisk ikke ønsker en innramming. For meg er disse grenene forstyrrende.

esnorway sa...

jo bilde er fint det å innrammingen hadde kommet til rett hvis du hadde fått med en bjørn eller en elg på andre siden.

Lene sa...

Er jo så langt i fra noen ekspert, men mener likevel så mangt. Og her synes jeg grenene ble forstyrrende fra et nydelig motiv. Problemet (synes amatøren meg) er også ofte at innrammingen blir så mørk. Jeg har av og til forsøkt med blits, og i noen tilfeller har det blitt fine resultater.

Som sagt - her kunne du ha droppet innrammingen, men jeg kommer ikke til å gi meg med ekspirimentering. Av og til blir det spennende resultater.

Randi sa...

For ett utrolig flott høstbilde!! her vil jeg også være..( må på oppdagelses ferd i landet Norge snart jeg)
Jeg prøver også å ramme inn noen av bildene mine, men det er litt etter hvilken utsikt jeg har. Ville nok droppet de øverste her.

Men som Lene sier så må man prøve seg frem.

GAWO sa...

Tusen takk for alle flotte ærlig kommentarer. Likte godt "esnorway" sin. :-)
Jeg er helt enig med dere i at grenene burde vært borte særlig fra toppen. Men det er bare et problem - der jeg stod og fotograferte var dette det jeg klarte å få til. Et gløtt i rekken av trær og busker. Helt umulig å få til noe uten at blader kom i veien. Så enten ble det et bilde ... eller så ble det ingen ting. Jo, forresten, jeg kunne ha zoomet inn, men da hadde det blitt et helt annet bilde. Motivet var så fint syntes jeg og dermed tok jeg bildet. Innser nå at jeg burde tatt sag med meg. :-)

RuneE sa...

Gawo: Da min svoger og jeg gikk på fotosafari i "gamle" dager sa vi alltid "skulle hatt med motorsag og kabelkutter"... Det burde vært standard utstyr. Kanskje også en oppblåsbar elg? ;-)

Ida sa...

Hehe. Ler av han foran meg her du. ;)
Jeg liker innrammingen jeg.
Det gir mer liv til bildet.
Og bakgrunnen, ja den er FLOTT!