fredag 24. oktober 2008

Refleksjoner


Mange dråper små, gjør en stor å. Disse refleksjonene fant jeg i Drammensåa i dag. Bildet er ganske kraftig beskjært. Mye vakkert i bildet som helhet, men også mye uro - derfor dette utsnittet. Me like - hva med dere? Og hva er det tryllekunstnerne med kamera gjør for å få fram den magiske tuchen - som jeg ikke helt får tak i? Moro å være amatør - men man har jo alltid noe å strebe mot.

7 kommentarer:

Marie sa...

Verkeleg bra i mine amatøraugo! Fin refleks, og ro i bilde!

Randi sa...

Men Lene!! dette er jo magisk nok dette.
Fin refleks og finner ro langt inn i sjelen min:-)

RuneE sa...

Nydelig speilbilde - vanskelig å si hva som er opp og ned. Klart og tydelig og fin avstemning av fargene.

Dersom jeg skulle si noe (kremt, kremt), måtte det være at jeg savner et fokus - et punkt akkurat i overgangen mellom elv og himmel. Den berømte elgen du vet. GAWO og jeg diskuterte en gang for lenge siden effekten av et lite rødt punkt, for eksempel en bøye. En and som lå rolig ville vært det riktige her, men da ville jeg "løftet" skjøten enten litt opp eller ned.

Dette kalles gjerne "det gylne snitt" eller "tre-gangers regelen" eller noe lignende. Den går ut på at man tenker seg et nett på tre ganger tre lagt over bildet. Er det noen hovedlinjer i bildet bør de noenlunde følge en slik. Et det et hovedpunkt ("en elg") kan den ligge rundt krysningspunktet.

Men ingen regel uten unntak.

Pernille sa...

Jeg syns bildet er nydelig og kjempespennende. Likte veldig godt de gress-stråene på siden som henger som et kunstverk. Men er enig i at jeg savner en liten and, gås, bøye el. Men uansett så er dette et nydelig bilde i mine amatø-øyne:)

Ivar Ivrig sa...

Jeg ønsker meg verken ( ja det visst lov å skrive uten h ) and, gås, svane eller "elg" i dette bildet. Synes dette er knallbra.
:-D

Lene sa...

Takk for fine tilbakemeldinger.

Hehe.. Rune - her er intet skille mellom vann og himmel. Alt er vann - og himmelen speiler seg bare deri - akkurat som stråene gjør. Jeg har skarpet opp fargene på bladene som flyter i vannflaten i håp om å få en effekt her. Fikk også knipset noen refleksjonsbilder med ender i. Men så er det disse fuglene, da! Som absolutt skal svømme sine egne veier... Skulle hatt noen fjernstyrte noen ;)

Men jeg skal tenke på det er, og se om jeg ikke kan komme på noen gode ideer etterhvert. Kunne kanskje lagt et stort, rødt løv flytende i vannskorpa. Yes - hadde kanskje blitt spennende det :)

Ida sa...

Her tryller du selv. For dette er utrolig fint! :)
Jeg savner ikke ett fokus her, slik som Rune.
Jeg synest helheten er harmonsik.
Jeg kunne hengt dette bildet på veggen.