fredag 17. oktober 2008

Varde V3

Ivars varde får gjennomgå. Jeg tok den inn i PS CS3s RAW-plug-in og "behandlet" den der som "16-bits" ProPhoto. Hvitbalansen er tatt fra snøen. Når det gjelder refleks av farger på bakgrunn på hvitt, så er det mye man kan si. Etter behandlingen ble filen konvertert til 8 bits AdobeRGB.

"Noen like mora og noen liker dattera"

4 kommentarer:

GAWO sa...

Jeg likte første versjon godt jeg. Naturlig og fint. For meg et spennende bilde. Viser naturen akkurat så spennende som den kan være.
De andre bildene ble litt harde synes jeg, men smak og behag er heldigvis så forskjellig.

RuneE sa...

Jeg skal ikke si meg uenig, men noe av det morsomme her er at vi kan gjøre akkurat slike ting - leke rundt og se hvordan det bli. Selv foretrekker jeg naturligvis min versjon :-), men ser klart at Johns opprinnelige er myker og ganske sikkert mer naturlig.

Det er her noe av det personlige kommer inn. Vi andre som har "lekt" med bildet var ikke til stede da det ble tatt! Etter mine begreper bør den som har tatt bildet ha størst mulig anledning til å behandle sitt bilde på en slik måte at HAN/HUN får det slik HAN/HUN husker at det var! Vi andre kan bare tolke og gi råd.

Jeg vil anbefale deg å prøve RAW-format. Det vil gi deg en større grad av frihet til å forme bildet slik du husker det. Det er fullt mulig med det kamera du har, men litt mer tungvint enn nødvendig.

Ivar Ivrig sa...

Det er det som er så bra med denne siden er at dere andre kan se hva fotografen ikke ser. Er det ikke slik at det er lettere å se feil hos andre????? :-) Og ærlig som jeg er så synes jeg at snøen ble gulere i dette bildet. Men da er vi på det punktet at vi må sitte med de samme skjermene og pc'ene..... Vanskelig dette :-)

John sa...

Jo jeg er vel enig i det Ivar, det er vel ganske vanlig at man ikke ser sine egne feil :)
På min skjerm så er snøen her faktisk litt brun når man ser de fire versjonene ved siden av hverandre.
Jeg tenkte jeg skulle teste ved å se på en stasjonær pc jeg har som bare står som lagring plass. Den har en Sony trinitron crt skjerm som sikkert egner seg mye mere til dette en denne laptopen. Det er mye enklere å ha en laptop på fanget i stua enn en 19" crt - en kasse full av vifter og masse ledninger :)