søndag 19. oktober 2008

En skygge av seg selv

Jeg pleier ikke å beskjære bildene mine men her har jeg gjort et forsøk. For å ikke få med noe grønt bladverk snudde jeg også litt på bildet slik at veggen kom på skrå. Mulig det ble ganske så håpløst det hele. Versjon 2: Her har jeg latt veggen "stå rett" . På høyre siden har jeg ikke mer å gå på så dermed kommer ikke blomsten mer til venstre.

------
RuneE her:

Nå har jeg vært veldig frekk og sett på bildet ditt på min maskin. personlig foretrakk jeg den første versjonen. Kanten nede bare forstyrret og jeg likte vinkelen på stripene i gjerdet. Jeg kunne ikke beskjære mer på høyre side, og jeg fant også at det egentlig ikke er nødvendig.

Det eneste jeg har gjort er å øke kontrasten og fargemetningen en smule. I tillegg har jeg redusert bildet til 800px bredde, siden det er det vi bruker likevel. Og lastet den opp etter "oppskriften" til John. Jeg håper du tilgir min frekkhet :-)

18 kommentarer:

RuneE sa...

Først: Jeg har tillatt meg å "forstørre" bildet ditt til vår "standard" bredde på 800 px (vi administratorer kan gjøre alt :-) ). Bildet blir da mye mer synlig og "slår" etter vår mening kraftigere. Hvordan dette gjøres går frem av oppskriften nedenfor. Dersom du er uenig, så bare si fra så skal vi sette det tilbake.

så - et nydelig enkelt og du gjorde helt rett i å beskjære det. Den grå bakveggen med de parallelle stripene gir en fin kontrast til revebjellens rosa og grønne. Du har får blikket til med en gang å gå til det viktigste i bildet, slik jeg ser det. Skyggen gir en fin balanse.

Skulle jeg sagt noe ville jeg kanskje ha beskåret slik at det rosa kom litt mer til høyre, men her tror jeg det blir et smaksspørsmål. Kanskje veggen kunne vært litt mer ut av fokus?

GAWO sa...

Jeg satt bare her og ventet på at en administrator skulle kaste seg over bildet mitt. Takk skal du ha. Jeg har fulgt oppskriften til punkt og prikke (mener jeg selv) og det er akkurat sånn jeg alltid har gjort det. Men nå får jeg altså ikke bildet fram hos meg når jeg forandrer til 800. Enten må jeg venter på hjelp, eller la det være lite, eller la være å poste noe (og poste vil jeg jo så gjerne)

Jeg skal prøve å flytte blomsten litt. Men å få veggen uskarp er kanskje verre?? Jeg må bruke kvelden til å forsøke meg fram.

RuneE sa...

Ingen grunn til å bruke kvelden på bakveggen. Det lar seg nok gjøre, men krever mye arbeid til liten nytte. Min mening var at du ve å ha brukt en noe mindre blender ville fått en smule mindre dybdeskarphet - og da hadde det vært gjort. Et råd kanskje - ta flere bilder med ulike sttinger der du er usikker på et eller annet. De du ikke liker kan alltid strykes.

Når det gjelder størrelsen, så står det et sted s1600. Den skal du ikke røre. Et annet sted står det s400. Den setter du til s800 (eller jeg har gjort det for deg.) Dersom du fremdeles ikke får det til, gi beskjed.

Det finnes en helt annen måte å gjøre det på (spm jeg benytter), men den krever en lengre forklaring som vi evt. kan ta på e-post.

GAWO sa...

Det gikk greit å forandre størrelsen på det andre bildet jeg la inn. Eller var det du som rettet det også???
Det rare er at noen ganger er alt OK andre ganger får jeg ikke bildet fram.

Er det OK å legge et nytt bilde inn i samme serie etter at noen har kommentert? Eller skal det helst inn i en ny post.

Ivar Ivrig sa...

Blomsten er et vakkert blikkfang. En herlig bakgrunn. Jeg synes det er mere naturlig at plankene peker den veien de skal. Jeg har selv oppdaget at jeg må ta flere bilder av samme motiv for å få minst et som er " perfekt", prøve forskjellige vinkler og innstillinger.

GAWO sa...

Er enig med deg Ivar Ivrig at det er finest med plankene rett opp. Men "problemet" var at da kom mer av grunnmuren med på bildet. Men det gjorde kanskje ikke noe. Hadde jeg tatt enda mer med på bildet hadde mye bladverk kommet med - og det var ikke noe særlig.

Ivar Ivrig sa...

I mitt rare hode så er det slik at jeg ikke synes det er så pent at ting får en unaturlig vinkel. Har sett hus, glass, lysestaker m.m på bilder som er " i ferd med å falle over ende".
:-)

GAWO sa...

Frekk? Du? Åneida, du er til god hjelp. Dette ble kjempefint. Jeg kom ikke på at jeg skulle forandre fargene enda jeg syntes det var for blasst slik det var. Med ny kontrast ble jeg kry av bildet "mitt".
Stor klem deles ut til deg.

Jeg lurte litt på det der med hva jeg skulle ha i pixler i bredden før jeg lastet det opp. Men nå vet jeg det også. Men hva med oppløsning da? Skal den stå på 180?

RuneE sa...

Takk for klemmen! Når det gjelder pixler i bredden på en skjerm spiller det ikke noen rolle hva du setter - det du ser vil bli bestemt av oppløsningen på den enkelte skjerm.

Antall pixler per cm eller tomme (DPI) kommer inn når du skal sende bildet ditt till en skriver. 200 dpi eller 300 dpi er vanlig for blekkskrivere. Her må du da se hele størrelsen på bildet i forhold til den DPI du velger.

Her har jeg en følelse av at kan komme mange kommentarer...

Randi sa...

Ett nydelig bilde.Flott kontraster mellom det rosa og grå og jeg likte godt når det er beskjært.
Men samtidlig ble jeg litt usikker på den skrå veggen...jeg får liksom litt lyst til å rette den opp. Men det er vel bare min måte å se ting på.

John sa...

Et flott bilde, fin kontrast mellom fargene i blomsten og den grå veggen.
Jeg går for V.2 da jeg syntes det gir bilde litt dybde. Det at muren/bunnsvillen kommer til syne får ikke hjelpe.
Her skulle du vært nede i froske perspektiv å tatt bilde :)

Marie sa...

Revebjølla kom fint fram mot treveggen. Personleg likar eg best når ting står i den vinkelen det er i utgangspunktet. Når eg ser kor frisk og fin fargen blei etter at Rune "ordna" litt på det vil eg også prøve meg litt meir på redigering.

Dette er verkeleg kjekt! Har alt neste bilde klart, men er redd for å dominere for mykje her inne så eg får prøve å holde meg litt i skinnet...

RuneE sa...

Helningen på gjerdet kan selvfølgelig diskuteres, men jeg vil heller ha den enn sokkelen. For meg virker den distraherende. En rotering kombinert med beskjæring tror jeg blir vanskelig. Et alternativ da måtte være å beskjære til høydeformat.

Studio Natura sa...

Hei!

Endelig var det noen som kom fram til løsningen, Runee :). Bildet må tas i høydeformat! Det bildet vi ser her er nok ikke mer å gjøre med, men motivet er bra og kan jobbes videre med neste sommer. Da kan du forsøke i oveskyet vær, og rett på i høydeformat.

Ida sa...

Revebjellen kommer veldig fint frem mot den gamle værbitte veggen der. Fine kontraster.
Jeg liker nok best den beskjærte versjonen.
Motivet kommer mer til sin rett slik. Og som jeg sa hos Rune i går. Det har sin sjarm om ting er litt på snei..... ;)
Fargen ble veldig fin etter en liten touch med ekstra farge.

Ida sa...

Er enige med både Rune og Studio Natura.
Bildet hadde nok kommet mer til sin rett i høydeformat.

GAWO sa...

Motivet er i utgangspunktet tatt i høydeformat. Kanskje jeg egentlig burde ha startet med å vise hvordan det så ut og så fått kommentarer på hvordan jeg skulle ha beskåret. Nederst er det mye bladverk som ødela bildet (syntes jeg) og over ble det mye vegg. Så dermed ble det beskåret denne veien. Men jeg tik et av denne blomsten året før og det er finere. Da var blomsten stor og lang. I år var det bare en liten "pusling".

Artig å få så mange tilbakemeldinger fra dere. Jeg sier tusen takk til alle.

RuneE sa...

Det var et veldig artig bilde, og diskusjonen viste også hvordan folk ser på det.

Jeg forslår at du lager en ny post med "originalen" og hvordan du ville beskåret den i høydeformat. Så kan vi ta det derfra - dersom det ikke bare er å si "Bravo, GAWO"!!!