mandag 20. oktober 2008

Ut på tur...

...i gamlebyen i Fredrikstad. Jeg dilter i Johns fotspor - kanskje ikke så rart, i og med at vi er gift :) Forholdsvis fersk med kameraet. Vil lære, så fyr løs. Skryt forbedrer intet - konstruktiv kritikk er derimot topp.

10 kommentarer:

RuneE sa...

Velkommen, velkommen - vi kan jo ikke diskriminere familien, og etter åpningsbildet er det ingen grunn til det heller. Naturtalent eller god læremester? Begge deler kanskje.

Fin innramming med bakke og tre. Lav belysning inn fra venstre, men likevel fin eksponering.

Kanskje du skulle bedt John flytte de to benkene og den bøtten en meter etter to til venstre, men det blir en detalj her. Personlig liker jeg veldig godt slike "enkle" komposisjoner

Ivar Ivrig sa...

Velkommen Lene.
Liker lyset i bildet. Bra at benkene og bøtta kommer opp mot himmelen. Jeg ville kanskje croppet litt i nedre dal og litt på venstre side. Der har du min mening :-)

Randi sa...

Et flott bilde Lene!og velkommen hit!
Jeg likte lyset nesten kveldsol stemning.
Jeg ville hatt med mer av den greinen jeg, og så nysgjerrig som jeg er ville jeg ha sett utsikten..hihihi
Men i mine øyne er dette ett bra bilde.
Ble restemiddag her også Lene..:-)

Lene sa...

Takk, Rune. Ja, ikke sant - det var det minste han kunne gjøre for sin fru - flytte litt på benkene ;)

Morsomt tiltak dere har satt i gang her. Har i utgangspunktet fotografert mest interiør, men moro å prøve seg frem på det meste. Oppstarten deres her kan jo bidra til ekstra engasjement for både meg og andre som gjerne vil knipse mer.

Ja, John forsøker å inprente i meg tekniske detaljer, men jeg er visst ingen god elev (utålmodig - vil bare knipse). Kremt... Skjerpe seg om man vil lære, ja.

Lene sa...

Ivar: Ja, jeg har forsøkt nettopp det, men min forhåndskritiker her var ikke enig ;)

Og Randi: Hehehe, det er derfor jeg har satt meg heeeelt ned på huk - nettopp for å unngå utsikten - den var ikke noe særlig, og ødela hele bildet ;) Så du går ikke glipp av noe. Men, altså - benkene står altså ved samme stien du gjerne skulle vært med og gått. Du skal vel på østlandstur snart, skal du ikke?

Lene sa...

Og Randi - ja, det har irritert meg at jeg ikke har med mere av greiene. Men gamlebyen i Fredrikstad er et sted jeg regner med vi ofte vil besøke. Akkurat disse benkene hadde vært morsomt å ha fra flere årstider (dersom de står hele året).

GAWO sa...

Velkommen Lene. Fint for meg at det kommer en til som har lyst til å bare knipse ivei. Jeg ser et motiv jeg liker, fanger det i linsen (ja ja jeg vet det heter objektiv) og glemmer alt om innstillinger.
Du har debutert med et bilde jeg synes var bra. Fikk lyst til å sette meg ned på en av benkene. Skal noe være annerledes så ville jeg også ha løftet kamera og fått med mer av grenen.

Ida sa...

Velkommen til deg Lene. :)
Flott debut.
Bildet ditt utstråler ro.
En vakker "scene".
Om jeg skulle forandre på noe, så hadde jeg nok krabbet på knær litt lenger opp bakken, istedetfor å sitte på huk. ;)
Eller beskjært det litt nede og i venstre kant.
Kontrastene mellom lys og skygge er uansett fine.

esnorway sa...

jeg synes det bilde var fint jeg da. å om benkene skulle flyttes eller ikke nei det veit jeg heller ikke.Men skulle gjerne sett deg tatt bilde av john mens han jobber med noen motiver en gang også.Men er enig at rema metoden kan være fin en gang imellom sikt og skyt. teknikk kommer etter vært.

Pernille sa...

Nydelig bilde, Lene! Så vakkert og fredfyllt:)