onsdag 15. oktober 2008

På sporet

Drammen

5 kommentarer:

RuneE sa...

En liten perle med fint perspektiv. Nydelig stemning.

Siden vi er i diskusjonsmodus - jeg ville vurdet å beskåret slik at venstre jernbaneskinn begynte akkurat i hjørnet, men da mister du fort innrammingen pga treet - som er vikigere. Har du mer å gå på på venstre side?

Du ha en tendens til burnout i det hvite på enkelte av fiskebåtene (lastet bildet inn i Photoshpop) - dt kunne antagelig ha vært unngått ved bruk av RAW-format. Det er imidlertid alltid et problem når det er store kontraster som her.

Jeg tror jeg begynner å bli RAW-frik. :-) Er det forresten noen som kan anbefale en god bok om emnet? Jeg har holdt meg til PS CS3s plug-in. Mitt Lamera er Canon 40D.

John sa...

Ja jeg er forsåvitt enig med deg Rune. Jeg har ikke noe mere å gå på på venstre side. Har kuttet det på høyre siden da det er boliger nedover på den siden. Det jeg hadde håpe på selv her var at togskinnene skulle gi bilde en real dybdefølelse men for min del så blir fiskebåtene blikkfanget.
Jeg bruker alltid raw, men bilde er tatt med lav kveldsol. Jeg kan lage et eks til og dra ned høylysene litt.

Ivar Ivrig sa...

Bra dybde. Jeg synes det er vanskelig å få tatt et bra bilde med enkelte lyse partier og skygge/mørke partier andre plasser. Men det er vel det å gå inn å redigere litt i etterkant som er tingen.

RuneE sa...

Kanskje det er det at min far var jernbanemann som gjør det, men for meg er dte skinnene og den dybden det gir som "gjør" bildet. Har alltid ønsket å kunne ta slike, men har slitt med det.

Dårlig med skinner på denne øyen der jeg bor :-)

John sa...

Ivar. Ja man må eventuelt inn å justere litt, men et kamera klarer uansett ikke å gjengi hele skalaen fra sort til hvitt. Da er alternativet å bruke HDR og f.eks 3 exponeringer. Et normalt et over og et undereksponert.