tirsdag 21. oktober 2008

Vindu


I den språklige gate

8 kommentarer:

Pernille sa...

Et nydelig bilde som jeg blir litt nyskjerrig på. Så vakkert med de blå vinduet på en ren og pen vegg. Refleksjon i vinduet/persiennene. Lurer på om hvordan det hadde blitt med å fjærnet gatenummeret(2-12)? Vakkert, Rune:)

Marie sa...

For meg er dette bilde oppimot perfekt! Skore akkurat på rett plass etter mi meining. Fin komposisjon, harmonisk!

GAWO sa...

Ikke tull med dette bilde. Det er så fint som det er. Jeg likte fargene og hele komposisjonen. Og i tillegg ble jeg så nyskjerrig på hva som skjuler seg bak persiennen.

Ida sa...

Fin komposisjon, som de andre damene før meg skriver.
Og bak persiennene sitter det vel en eller annen språkforsker. ;)
Bare for å stille Gawo's nysgjerrighet. Hehe.

John sa...

Flott utsnitt og komposisjon.
Jeg vil nok tro at vinduet er loddrett, men skiltene på veggen får vinduet til å lute litt til høyre.
Detter er nok et synsbedrag.

Ja du må i hvertfall ikke redigere bort I Aasens gate :)

Lene sa...

Hei, Rune. Slike bilder liker jeg veldig godt, og jeg er fælt til å knipse vinduer og dører selv.

Jeg er enig med Pernille - du kunne godt ha bedt huseieren om å skru ned nummerskiltet - eventuelt dandert det en annen plass - fortalt han at det ville bli sååå mye mere estetisk ;))

Ellers regner jeg med bildet er en hyllest til dine to gode kolleger her på nettfoto - nemligen Ivar og herr Aasen. Grei, du ;)

Lene sa...

Nei, forresten.. Når jeg bare har sett litt til på bildet, synes jeg nummerskiltet skal få være presis der det er. Jeg er igrunnen et menneske som liker litt uballanse - og skjønnhetsfeil er noe av det mest sjarmerende jeg vet.

RuneE sa...

Takk for alle kommentarene. Det er ikke like lett å rette opp alle skjeve linjer i et bilde der alt er litt skjevt. Jeg fulgte vinduet, og kanten nederst i bildet var nok en smule skjev i utgangspunktet.

Det som spesielt interesserte meg var det lille, ovale skiltet der det står Ivar Åsen, 1813 - 1896, Språkforsker. Det gav for meg samtidig balanse i bildet, både med farge og form mens det er det eneste som ikke er rundt og dermed skaper spenning.

Den nedre kanten ville jeg ikke ta vekk. Da blir bildet for flatt.