tirsdag 28. oktober 2008

Rododendron på sitt vakreste

Jeg kan viss jeg vil, måtte jo bare vise noen bra bilder også. Her en vakker hvit Rododendron fra Mustrøparken.
Selv om jeg ikke har macro så får jeg til å ta nærbilder med telelinsen. Den har en macro innstilling som gjør det mulig.

Når jeg nå legger inn ett innlegg til, så kom jeg på at det var en grense for hvor mange bilder...eller var det innlegg man kunne ha pr dag, hva var det?.
Og jeg skjønner det når jeg ser hvor mye som er brukt av plass. Har dere klekt ut noen gode ideer der...for det ser ut som om det fylles rimelig fort opp her.
Det er lettere og få tilgivelse enn tillatelse...så jeg håper jeg er tilgitt for denne gang. Men jeg fant altså ikke ut hvor det står...

6 kommentarer:

Pernille sa...

Makro er skøy! Men jeg får det ikke til;) Nydelig bilde!:)

esnorway sa...

ja fine er de blomstene bilde nr 1 ser best ut i nr 2 blir ting for hvit hvis du skjønner hva jeg mener fått på en hummle eller bie ja da hadde du fått lille ekstra som jeg savner i det.

RuneE sa...

Vi hadde tenkt oss to buler per medlem per dag som utgangspunkt, men har vel ikke rukket p fått satt den ned noe sted. Du vet...

Rhododendron er min favorittblomst fremfor noen!! Til neste år tar du bilde av den i en skygge med mørk bakgrunn. Da kommer det hvite mer til sin rett. Motlys og hvit bakgrunn skaper unødige problemer.
Den siste forstørrelsen virker også en smule uskarp.

Flere rhododendron, takk! (er dette Cunninghams White?)

Ivar Ivrig sa...

En flott blomst er det.
Ja, enig med Rune, prøv med annen bakgrunn. Fotografer gjerne i overskyet vær.
I det nederste bildet har jeg problemer med å se bladene, får ikke noe dybde og fokus synes jeg( hm så var det dette med å få til å forklre seg da, finne ordene..)

Lene sa...

Det er søren meg sant, det der.... Jeg har alltid elsket solskinnsdager og tenkt at dette gir de flotteste bildene. Men i det siste har jeg mer og mer fått erfare at man ofte finner det beste lyset i lett overskyet vær (kommer selfølgelig litt an på motivet, og hva en vil formidle). Vi lærer så lenge vi lever, heldigvis - og vi må uansett prøve oss frem for å etterhvert få bedre feeling. Ja, du kunne dempet sola litt ;) Men bildene er nydelige. Spesielt det første :)

Jeg leser Runes ideer om neste års fotografering. Men han glemmer en ting... Neste år er det vel også meget mulig du foreviger med macroobjektiv ;)

Randi sa...

Humlen min sa opp like før jeg ba den sette seg inni blomsten, den var lei av maset mitt.:-)
Mørk bakgrunn har jeg aldri tenkt på....det var en god ide. Ja, etterhvert har jeg funnet ut at overskyet eller skygge er best å fotografere i.
Der denne her står er det stort sett skygge. Den står i den berømte Mustrøparken vår, samens med mange andre fargerike Rododendron. Når de blomstrer så er det ubeskrivelig vakkert der. Så jeg plukker med meg en og annen blomst, like nervøs hver gang.;-)

Neste år blir det Macro..JUHUUU!!

Takk for gode tips og råd!!