mandag 20. oktober 2008

Vann

Mitt første bidrag her;) Huttetu, nei jeg fryser ikke, men føler meg ute på dypt vann. Dette bildet er fra Røssåga, Nordland. Jeg sikter mot Bjerka der E-6'en går. Syns det var et helt trolsk lys og sol både i både fjorden og på himmelen. Noe tid til å stille inn kameraet fikk jeg ikke da det egentlig regnet. Dette lyset varte bare i sekunder. Og bildet er "rett fra kameraet" men med autofokus.
Slik ble bildet etter at John fikk justere på hvitbalansen. Jeg ble jo nesten kry no:)

Det er også skarpet opp litt :)

Og under her er Naturas versjon:

25 kommentarer:

RuneE sa...

Velkommen i klubben Pernille! Du bor i et nydelig område, og det viser i bildet. Som du sier selv, det er noe med det lyset - tydeligst i skyene.

Neste gang du ser det samme løfte du kamera en liten bit slik at horisonten kommer litt lenger ned og lyset i skyene blir tydeligere.

Veldig bra begynnelse!

Pernille sa...

Takk skal du ha Rune. Og tusen takk for tipset. Jeg tar imot alle tips med stor takk. Fotograferinga skjedde veldig imulsivt og hunden var på tur til å stikke ned i fjorden. Hahaha. Ja du så vel det andre bildet. Stressa men skøy:)

Ida sa...

Velkommen!
Jeg liker HELE bildet jeg.
Vakker natur.
Det at du har fått så fint med forgrunnen, gir motivet ett større perspektiv. Mer liv.
Også liker jeg måten sollyset og skyggene varierer i landskapet i bakgrunnen.
Bra Pernille!

John sa...

Hei og velkommen Pernille!
Ja dere har en flott natur der oppe, jeg misunner dere den. Dette var en fin start syntes jeg.

Jeg tok meg den frihet og laste ned bilde ditt og titte på det. Hvis du har et bilde behandlings program så ville jeg har prøvd å justere litt på hvitbalansen. Det er noe som kalles blåstikk og jeg vet ikke om det er det som nettopp er her.

Lene sa...

Hei, Pernille.

Jeg blir med deg inn i det bildet jeg, vet du. Helt herlig. Men jeg er enig med John. Tror han skulle sende deg versjonen han laget. I mine øyne ble fargene mere naturlige. Men kanskje var virkeligheten så blå?

Tenk så flott, du - at vi som stadig lengter nordover bare kan klikke oss inn her - og vips, så er vi der ;) Du stagger de værste abstinensene her, du :)

Pernille sa...

Hei John... og Lene:)

Så flott at du lastet ned bildet. Kjempeskøy syns jeg og da lærer jeg jo masse. Jeg har en gammel modell av photoshop. Og der skal jeg kun endre hvitbalansen tror jeg. Jeg skal prøve. Så gøy:)

Og Lenemora...... Hi hi, jeg er så enig så enig om klikkinga, men jeg lengter sør til alt spennende dere har der;)

Pernille sa...

Tusen takk, Ida:) så koseligt! Det var et helt utrolig lys:)

Lene sa...

Jamen, du må jo bare komme! Så drar vi på fotosafari sammen. Venter på Randi og, jeg :)

Pernille sa...

Fotosafari med deg Lene, tar jeg gjerne;)

esnorway sa...

fint bilde skulle gjerne sett hva john har gjort med det også. og hva han justerte på?

esnorway sa...

jeg ser jo at ting skjer fort her nå ja det ble noe bedre det da.

Ida sa...

John har "mekka" fint på ett veldig godt utgangspunkt.
Lyset i bakgrunnen ble mer gyllent, mens blåfargene ble dusere og naturlige.
Bra, begge to!

Marie sa...

Vakkert og harmonisk bilde i utgangspunktet, eit pluss med John sine varme fargar.

Randi sa...

Velkommen hit Pernille.
Jeg er så glad i vann og natur. Blir med deg inn jeg, sitter på den bergknausen og bare nyyyyter stillheten og luften...ahhh..du, der ble jeg plutselig avslappet.

Ja det er ikke så mye som skal til,litt små fiksing på ett bildet så får det den rette tuotchen (skrives sikkert ikke sånn)

Ja...jeg er med på fotosafari, heelt klart.
Jeg har jo bestemt at Drammen skal komme nordover, så jeg venter.

Pernille sa...

Så snill dere er med kommentarene. Tusen takk alle sammen:) Jo bildet ble nydelig med John sine farger. Så deiligt å få hjelp og få lære! Ja på den bergknausen er det så fredfyllt å sitte:) Få oppover Drammen du Randi og vi kan ha en foto-shoot på der;)

John sa...

Hei.
Da jeg ikke er i besittelse av en kalibrert skjerm så blir justeringen egentlig bare litt på lykke og fromme. Den rette til å justere dette optimal er Studio Natura.
Men jeg syntes også at fargene ble mere naturlig :)

Studio Natura sa...

Hei!

På slike bilder som dette er det mere rom for fri tolking av farger mener jeg. Dette er kveldsol med fargestikk, og det er ikke mye hvitt i bildet. Det er ofte hvite flater som setter høye krav til korrekte farger.

For morro skyld tok jeg originalbildet inn i Photoshop og gjorde en del småtriksk jeg benytter meg av. Det ble nok utført med harelabb her, men dere skjønner nok hvordan jeg tenker når jeg behandler bilder.

1: En generell fargejustering av hele bildet.

2: Mørkere himmel over, fra de blåe skyene og opp.

3: Lysere mellomtoner i alt under den himmelen (dette gir mer kontrast i sammem slengen som det virker litt lysere).

4: Plukket fram det fine lyset på åsen til venstre og på bygda bak. Gjort dette lysere.

5: Mørknet åskammen under spottlyset litt for å framheve lyset ennå mer. Mørknet litt nederst i forgrunn.

Sender bildet til Ivrig som legger ut når han får anledning :-)

RuneE sa...

Umiddelbar reaksjon: Naturas versjon ligger midt mellom de to andre.

GAWO sa...

Jeg har ventet på deg Pernille og der var du. Velkommen. Du stiller med et nydelig bilde. Den fjellknausen må du ikke ta bort. For meg ble bildet spennende akkurat på grunn av den. Blikket trekkes inn i bildet, så til knausen, der får jeg lyst til å sette meg ned og så ser jeg tilbake på utsikten og naturen. Det var kanskje litt mye blått i bildet ditt (men mulig at naturen viste seg sånn den dagen. Etter at John jobbet med bildet synes jeg det ble virkelig supert.

Pernille sa...

Du verden:) Er det jeg som har fotografert dette bildet;) Så flink dere begge to er. Og begge bildene er helt klart bedre enn orginalen! Men lyset var virkelig kjempeblått i di sekundene solen var framme. Men med justeringene til John og Natura, så er jeg kjempestolt over bildet:) Tusen takk begge to og no stuper jeg inn i photoshoppen for å prøve selv også:)

Og Gawo: Kommentaren varmer:)

Randi sa...

Men hvordan får dere til og dele opp bildet når dere leger farger på....sånn som Studio Natura forklarer, så legger han på litt her og litt der. Det har ikke jeg funnet ut av ennå...hos meg blir hele bildet tatt med?
Noen som skjønner hva jeg mener og kan forklare meg det?

Pernille sa...

Flott at du spurte, Randi. Jeg har spekulert hele natten og dagen på akkurat det;) Noen som kan gi oss lære oss litt om det?

Studio Natura sa...

Huff da, nå angrer jeg nesten på at jeg la ut den Photoshop-jobben, hehe ;-). Nei da! Men det fører av sted med alt for mye skriving å forklare dette i detalj, så det får være til en gang vi treffes. Da kan jeg vise dere!

Ett tips: Søk på photohop på youtube. Der er det drøss av folk som sitter natten lang å lager filmer som forklarer hvordan så mangt kan gjøre i Photoshop.

En serie jeg syns er fornøyelig er denne. Det er gode tips. Og alle med like skrudd humor som meg syns det er fornøyelig dramaturgi på det hele.

http://www.youtube.com/watch?v=U_X5uR7VC4M

Ivrig, denne serien fikk jeg av "ALAU" på jobb, da skjønner du humoren!!

Pernille sa...

Tusen takk skal du ha! Så klart kan du ikke skrive ned alt du har gjort. Jeg har en enkel gammel utgave av photoshop og jeg vet at det er mye en kan gjøre som det er vanskelig å forklare i korte trekk. Men kanskje jeg skulle ha tatt meg et photoshop-kurs;)

Men for all del, du må bare ikke angre! For da mister vi kanskje kunstene dine og det vil jeg ikke:) Er så fornøyd med dem:) No skal jeg titte på linken din:)

Randi sa...

Jøss...her fant jeg masse...på You tube altså....var en episode om Raw bilder som var bra. Lærte en del av den.
Takk for tips.
Kom gjerne med flere.