lørdag 25. oktober 2008

Solnedgang over Straumen


Nytt bilde, lysregulert og litt kornete.

Solnedgang over Straumen...vakrere blir det ikke ...sett med mine øyne.:-)
Her har jeg jobbet med en raw fil på Adobe PS....den øverste er før og den nederste er etter. Beskjært og fått en varmere glød, fikset og trikset litt med. Skulle hatt med stativ, men det er litt mye og bære på når en skal på lang tur med en stor hund. Så litt uskarpt er det, jeg kunne også tenkt meg å fått de mørkeste delene lysere...men det klarte jeg ikke.
Fyr løs!!

14 kommentarer:

GAWO sa...

Du har helt rett. Vakrere blir det ikke. Jeg synes du har gjort mye positivt med bilde. Akkruat passe beskåret. Bort med terrssen og bort med buskene. (ja du klarte å få bort de du) og fargene ble fine synes jeg. Fikk litt vinterglød over seg synes jeg. Jeg som er nyskjerrig ville så klart ha sett hva det er der vorte til venstre, der det er mørkt. Men slik er dette bilde så jeg godtar det. Vil jeg vite mer så får du heller ta et nytt. I et annet lys.
Jeg synes du flink og finner ingen minuser. :-)

Marie sa...

Vakrare blir det ikkje nei!
Fint at du har skore bort forstyrrande element. Fargane er drøymane. Eg likte godt blåfargen også eg da(meg og blått veit du).

Pernille sa...

Nydelig bilde! Jeg klarer ikke helt å beatemme meg for hvilke jeg liker best! Flott at du skar bort det som forstyrret;)

RuneE sa...

En meget god beskjæring som ga et stille og fredelig resultat. Jeg synes ikke det gjorde noe med uroen i vannet. Er det en strøm, så er det en strøm. Du kunne faktisk beholdt litt mer av himmelen også, men det er nå mer en smakssak.

Skulle jeg si noe, så er jeg litt enig med Marie om at du har tatt vekk litt mye blått. Jeg synes at bildet har fått et visst stikk av fiolett. Kanskje du kunne lysnet litt i de mørkeste områdene?

Randi sa...

Ja, det er det jeg kunne tenkt meg...men hvordan får jeg lysnet de mørkeste delen? bare de og ikke resten.?

RuneE sa...

Dette kan sikkert gjøres på mange måter, bl.a. avhengig av hvilket kamera og programvare du bruker.

Jeg bruker PS CS3 som har en plug-in som skal dekke alle RAW varianter sånn noenlunde (minste felles multiplum). Der finner du under fanen tonekurve fire parametre (høylys, lyse farger, Mørke farger og skygger). Lek litt med disse og se hva du får frem.

Det er sikkert flere måter - i alle fall dersom man følger den programvaren som følger det enkelte kamera.

Jeg går i dekning så lenge... :-)

Ivar Ivrig sa...

Ja på Straumen er det fint :-)
Ha prøvd å lysne de mørke partiene litt, men med min brgrensede erfaring med PS så blir det ikke så bra. Det blir bare kornete. Kan være noe med oppløsningen i bildet.

John sa...

Den redigerte versjonen var noe helt annet. Ved å fjerne forstyrrende elementer og få mere riktig farge gjorde susen.
Jeg skjønner godt at dette ble noe uklart, bilde er tatt på 1/13 dels sekund. Man skal være bra stø på labben for å få til det og detter er i det kritiske omeråde for vibrasjoner fra speilet.
Du kunne fint å gått opp til iso 800 her Randi. D80 takler det bra.
Du måtte nok opp i minst iso 1600 for å få en akseptabel lukker tid uten å bruke stativ. Men da ville bilde inneholdt mye fargestøy.

Randi sa...

Takk for flotte tilbakemeldinger!!
Skulle hatt ett par hender til når jeg er ute på tur, men Shila har skjønt såpass at det beste er å sette seg ned når mor tar frem kameraet.
Skal teste ut forslagene, så legger jeg ut det på nytt.

Lene sa...

God kveld, god kveld, fruen :)

Nei, vakrere blir det så visst ikke.

Jeg er helt enig i å fjerne verandakanten og busken i forgrunnen. MEn fargeskiftet er jeg i tvil om. Jeg synes bilde kledde blåskjæret innmari godt!

Duu, jeg har tenkt på en ting. Kanskje virker mine kommentarer litt merkelige iblandt. Jeg prøver så godt det lar seg gjøre å ikke lese andres meninger først for å ikke bli påvirket. Likevel er det kjempemoro å lese andres meninger i ettertid - det hender ofte at jeg da ser andre ting og endrer egen oppfatning. Inmari morsomt, dette.

Lene sa...

Og du - et lite tips: Bind fast Sheela i et tre når du skal ta bilder. Haha, snakker virkelig av erfaring. Molly har ødelagt mangt et bilde, hun ;)

Randi sa...

Lene...da skal jeg passe på og ta med meg ett tre eller en stolpe når jeg går på tur...for det er så sjeldent det er ett tre ved der jeg står...hihihihi og setter jeg henne for langt unna er hun en fare for omgivelsene sine.:-)

Jeg prøver også og la være å påvirkes av andres kommentarer, men det er jaggu meg fort gjort:-)
Og noen bruker jo så flotte ord og utrykk at jeg blir rent imponert ;-) fotoutrykk må jeg viss lære meg.

Lene sa...

Hahahahaha ;) Ser deg for meg ;) Du og Sheela - og resten av juletreet ut på tur ;)))

Ida sa...

Det er vakkert ja.
Redigeringen er bra.
Du sitter igjen med ett nydelig stemningsbilde.