søndag 26. oktober 2008

Juninatt.

Her har eg kun skore bilde. Bilde er tatt litt før klokka fire om natta 22.06 i år. Dette er starten på ein fantastisk soloppgang. Fuglen som har funne nattero på greina er ein del av motivet, men ikkje hovedmotivet. Eg strevar framleis med å få rett størrelse på bilde. Eg fylgjer oppskrifta til punkt og prikke, trur eg.

Har redigert eit nytt bilde med utgangspunkt i same orginalbilde etter råd i kommentarfeltet. Blei dette betre?

13 kommentarer:

esnorway sa...

bilde er fint det jeg måtte justere bredde til 800px og høyde til 536px sist jeg la inn

Marie sa...

esnorway: Tusen takk! Nå fekk eg det til.

GAWO sa...

Direkte romantisk med de fargene. Og med fuglen som synger over hodet på de som står der er det nydelig. Er det en nattergal?
Vil tro at den juninatten ble det sent i seng.
Jeg synes bildet ditt er fint. Likte kontarsten mellom det rosa og det mørke.

Norsk Nettfoto sa...

Hei Marie.
Fine himmelfarge og flott siluett.
For meg er det lyse partiet i bunnen noe som mine øyne blir dratt mot. Jeg ville kanskje prøvd med og uten.

Du gjør det riktig men det er blogger som har gjort endringer.
Det holder ikke lenger å bare sette s800 for bilde størrelse. Man må i tillegg sette høyde og bredde på bilde i den HTML teksten.
Det som er det vanskelige er jo å vite høyden og bredden på bilde.
Dette kan gjøres ved å publisere innlegget, klikke på bilde for å se det stort, høyreklikke på det med musen og velge egenskaper.

Da vil bilde bredden og høyden komme frem. Så må man inn å endre dette i innlegget i HTML " height " og " witdh ". Sett også S800 som før.
Den riktige størrelsen på dette bilde er 800px X 593px.

Ps. hvis du også var inne å redigerte bilde større så gjorde vi det på likt. Så at du skreiv at du ikke fikk dette til så jeg var inne og endret. :)

John sa...

PS. Dette var fra meg :)

RuneE sa...

John har vært meget snill i sin omtale av Bloggers oppførsel de siste dagene - jeg hadde tatt hardere ord i bruke. Men det er jo damer til stede...

Når det gjelder bildet selv, så kjenner man jo bare at her kommer varmen - med fuglesang til. Om jeg ville tatt vekk det lyse området er jeg ikke sikker på. Det er noe med den gradvise overgangen jeg liker. Originalen til bildet ditt er stor nok kan du jo prøve noe helt annet en dag du ikke har noe annet å gjøre: Beskjær bildet slik at du fåpr med geinene somk henger ned like til høyre for fuglen, plasser fuglen ca 2/3 fra venstre kant noe over eller under midten horisontalt og få med greinen som deler seg der fuglen sitter. Lek litt rundt og se om du finner noe du liker. Men det blir et annet bilde som ikke har noe med dett å gjøre.

Lene sa...

Marie - denne versjon nummer to ble virkelig flott i mine øyne - og fuglen kom virkelig til sin rett. Helskjønne farger.

Med det første følte jeg at bildet "veltet litt" pga tyngden øverst - og de lyseste, lette fargene nederst. Nå ble det mere ro for meg - og du - jeg hører søren meg fuglen din synge :)

Randi sa...

Dette bildet fikk meg til å lengte til våren og laaange sommernetter. Men fuglekvitter og glade ungdommer på vei heim fra en eller annen russefest( ikke alltid jeg er like glad for det da..hihihi)

Det første bildet var flott, men det andre syns jeg var bedre. Selv om fuglen ikke skulle være blikkfang, likte jeg at han kom litt nærmere.
Alt i alt ett bildet jeg drømmer meg bort i.

John sa...

Den redigerte utgaven ble for meg det beste. Bakrunnen himmelen gir bilde mere ro. Jeg syntes overgangen ble i det først fra rosa til nesten hvit ble for stor. Fuglen har også fått en bedre plassering i bilde.
:)

esnorway sa...

ja nå ser til å med jeg bilde her ja skjønne bilder begge to men nr 2 ga meg mere ro. å ja ser du fikk det til å ja var ikke helt sikker på høyden godt det var noen som kunne dette bedre end meg.der lærte jeg litt nytt også.

esnorway sa...

sleit i 2 dager på mine to blogger med dette tror det er løst nå om noen gidder å se der da www.esnorway.blogspot.com eller www.esnorway2.blogsopt.com

RuneE sa...

Maris - etter min mening ble dette bildet ikke bare bedre - det ble STORT! Det gir både effekten av varme og kommende sol - men også en følelse av orientalsk (japansk? kinesisk? kunst - Arne du vet mer).

Jeg likte det.

Ida sa...

Nydelig Marie.
Henger meg på de siste ordene fra Rune her.
Orientalsk stemning.