fredag 17. oktober 2008

Varde


Tok dette før bloggingen startet og før jeg ble litt mere opplyst om kunsten å fotografere. Er på jobbtur på fjellet Bringen sør for Trondheim.

13 kommentarer:

RuneE sa...

Hvis dette er tatt av en uten fotokunnskaper, må det være et naturtalent helt utenom det vanlige.

Fin plassering, nydelig himmel
Hvorfor flisespikke på detaljer alltid?

Jeg likte det,

Ivar Ivrig sa...

Takker for det. Men kalles da flaks og ikke naturtalent. Jeg lurer på om det hadde gjort seg med mindre bakke foran varden og heller litt mere blå himmel over???

RuneE sa...

Kanskje litt mer blått over hvis du har noe og ta av, dersom det skulle være noe, så ville jeg kanskje hatt et eller annet til venstre som kunne øke balansen i bildet. Skyggen kan kanskje bli litt liten i forhold til den store isklumpen (med nese!)selv om den er svart.

Dette er sikkert slikt som det kan synes om opp ad vegge og nedad stolpe.

John sa...

Syntes bilde sitter bra, fint motiv og du har plasser motivet bra også. (Det gyldne snitt):)

Ivar Ivrig sa...

Ja kanskje litt mere skygge hadde gjort seg. Bilde er ROOC, right out of camera, så det er ikke noe å gå på.Denne gangen. Skal skaffe meg ei notatbok som jeg har i fotobæggen, der jeg noterer ned alle slike tips som kommer fra dere som er mer erfarne. Ha en avslappende fredagskveld :-)

Studio Natura sa...

Hei Ivrig! Sist vinter sjekket jeg fargen på snø, og om jeg ikke husker helt feil var den hvit ;-). Plukk fram bildet i PS, hent fram curves, forankre nederste 1/4 av den. Dra så den øverste 1/4 opp et stykke. Den vil da ta form av en litt snodig S.

Utsnittet er fint, men jeg ville ønsket mer rendyrking av poenget i bildet -> figuren. Da må du tenke på bakgrunn. Nesa henger nå ned i bakgrunnen, som igjen er relativt skarp. Lavere standpunkt gir deg fri firgur mot himmel.

Snakkes :-)

Ivar Ivrig sa...

He he Uskarp. Jeg har ikke lagt til blåfarge i snøen. Men jeg ser poenget ditt, og det er det viktigste. PS: Som svenskene sier- Ät inte gul snø :-)

Ivar Ivrig sa...

En ting til Uskarp. Det er litt urettferdig at du sitter med en tunet skjerm og skjermkort som gir helt rene farger. Feige lag ;-(
Hilsen laptop-ivar

Studio Natura sa...

Hehe, æ bruke myyy pæng på herre æ sjø!

Om du får deg en stasjonær skjerm kan jeg hjelpe deg å kalibrere den så du ser samme som meg :-)

John sa...

Vi er flere i samme båt der Ivar.
Men snøen er nok en tanke blå på min skjerm også. Nå er det vel heller ingen av oss som har kalibrert hvitbalansen i kamera, bortsett fra Uskarp da.

Jeg sliter også med litt snau prossesor og lite minne.
Jeg bruker ikke PS for det tar ca 10 sek fra jeg gjør en endring til jeg ser resultatet :)
Lightroom går med et nødskrik.

Ivar Ivrig sa...

Håper vi får hjemmepc via jobben snart for da skal jeg ha meg en iMac og da skal det tunes her i gården. Snart står konjakken klar Uskarp :-) IVRIG sjø

RuneE sa...

Inntil jeg får råd ril å kjøpe alle slike dippedutter får man bruke de hjelpemidlene som ligger i systemet eller på sider som foto.no. Jeg klarer i alle fall å se alle gråtonene.

Jeg har en følelse av at kommentaren om å ta bildet lavt var viktigere enn litt blåfarge på snøen. Man kan trygt regne med at de fleste som sitter rundt forbi har totalt ukalibrerte skjermer. Derimot, skulle jeg gjerne hatt alt mulig for å få kalibrerte utskrifter.

Studio Natura sa...

Hei!

Som dere ser anbefalte jeg å dra kurven litt opp. Det medfører ingen endring i fargeballanse. Det gjør bare bildet litt lysere. Jeg har tatt bildet inn i PS og målt. Det hviteste her har binærverdi ca 190 (0 er sort, 255 er hvitt). Ren snø i sol reflekterer nesten 99% av innfallende lys. Det betyr at denne snøen burde være rundt 240-250. Fargeballansen er en annen historie, og den er slett ikke gal her :-)