onsdag 29. oktober 2008

Speilbilde/refleksjon

Prøver meg smått med å ta bilder av refleksjon i vinduer, briller osv. Men får det ikke helt til. Her har jeg prøvd meg på suvernirbutikken til Hurtigruta og tok med litt av båten . Meningen min var å få med begge deler. Altså speilbiilde av båten og litt av båten der den sto. Mye folk i veien, men jeg fikk noen få meter for meg selv. Kan dere gi meg noen tips ang slik fotografering? Jeg vet at noen av dere kan dette;) Er veldig harhudet og takler godt kritikk i bøtte og spann;) Bilder er ikke redigert eller klippet. Rett fra kameraet.

6 kommentarer:

Anne-Berit sa...

Nå har jo ikke jeg så stor greie på dette,men jeg syns bildet var flott.Fine reflekser i vinduene og skarpt og fint,og så likte jeg at den sykkelen var med....

RuneE sa...

Jeg elsker bilder med speilbilder i for å si det slik, og hurtigruten i ruten må jo være bra!
Jeg likte godt den plasseringen av sykkelen. Akkurat riktig. I mine øyne er det riktig nok et lite problem - det er ikke dit øyet mitt blir dradd! Rødt er en meget stewrk farge og du har tre kraftige, avgrensede områder som kjemper om interessen. Spesielt nesen til skipet griper tak i en. Livbåten ligger riktig som et interesse punkt. Dersom de tre punktene hadde hatt diskrete farger og sykkelen vært klart rød hadde den vunnet kampen. Det er fullt mulig å endre de fargene, men jeg er ikke erfaren nok til å gjøre det. Det spør også om det ville være verd innsatsen.

Pernille sa...

Så flott Rune at du sier slikt. Jeg så selv at noe er galt, men ikke hva. Og selvfølgelig har du rett. Å endre fargene kan ikke jeg heller. Jeg tror også at jeg sto litt feil, da båtene(hurtigruta og refleksjonen) ser ut til å forskjellig kurs. Eller er det mine øyner det er feil med? Fyr løs, folkens;)

John sa...

Hei, nå har vel Rune sagt det meste her. Det blir mange detaljer i bilde som øynene vi trekkes mot.

Regner med at det er fergen Bodø-Moskenes som ligger der sammen med hurtigruta :)

Klipper og limer inn en kommentar fra Studio Natura som er lagt ut tidliger.

Nå kommer et punkt mange kan tenke over.

* Det hjelper ikke å ha et bra hovedmotiv om det som er rundt og bak ikke framhever det.

Altså - bruk like mye tid på bakgrunn og omgivelser når dere tar bilder.

Pernille sa...

Skjønner poenget, John:) Men jeg bare måtte ta bildet selv om den ekle ferga var i veien. Ikke så lett å flytte den bort i en fei;)Men jeg tenker meg nok mer om neste gang.

No skal jeg på fototur igjen:)

John sa...

Her er en fin link folkens, ta en titt på denne. " Lynkurs - Ta bedre bilder "
http://www.fototips.no/index.php?side=startside2

Jeg skal legge inn flere sånne linker under tips og triks :)