fredag 16. oktober 2009

Teisendammen, Trondheim


Legger ut et bilde tatt i Bymarka i Trondheim. Det første bildet her er det ikke gjort noe med. Det andre har jeg redigert i Photoscape for å få skarpere farger og det er også beskåret, som dere ser. Personlig liker jeg egentlig orginalen best, men det er kanskje litt blast.
Jeg har nå endret til gammelt redigeringsprogram i mine egne innstillinger og tror jeg nå har klart å gjøre dette riktig. (For dere andre: hvis dere har en privat blogg, gå til innstillinger, generelt og nesten nederst der kan du velge mellom gamle og oppdaterte. Kanskje er det bare hvis man har hatt blogg lenge nok til at man har hatt det gamle, men det er et tips i alle fall).

Tenkte kanskje jeg skulle presentere meg i samme slengen siden jeg er ny her. Jeg er 32 år, opprinnelig fra Lillehammer, men bor i Trondheim sammen med mannen min. Vi har en baby på 4,5 måned. Jeg har alltid vært glad i å fotografere, men det har stort sett vært med kompaktkameraer og med de automatiske innstillingene på speilrefleksen. Etter at vi fikk digital speilrefleks bestemte jeg meg for å lære mer og eksperimentere mer. Med mammapermisjon er jeg nå mye ute og går turer og har også mye tid til å lese meg opp på fototips. Jeg kan alt for lite, men jobber altså hardt for å lære mer og bli bedre.

5 kommentarer:

RuneE sa...

Det er srtig at du presenterer to varianter av samme bilde. Vær imidlertid obs på at dersom du ikke har brukt RAW format så har kamerainnstillingene gjort noe med bildet.

Som du selv sier, så er det første bildet noe uskarpt og også litt "flatt" i fargen og kontrasten. Det andre er betydelig bedre her, men etter min smak kanskje litt vel mye (spesielt vannet)? :-)

Fuglen gjorde seg i forgrunnen, men personlig ville jeg beskåret litt av himmelen og litt på høyre side for å få en bedre plassering av elementene.

Inga sa...

Er enig i at den redigerte versjonen kanskje ble litt vel mye. Men det var morsomt for å se forskjellen på de to bildene. Jeg har en god del å lære også når det gjelder fotoredigering, men det er artig å teste ut litt. :) Og nå fikk jeg i allefall til å legge ut bildene på riktig måte.

ElinSire sa...

Jeg får ønske deg velkommen jeg også :)

Jeg syns det var et fint bilde og morsomt at du legger ut før og etter. Jeg syns kanskje det ser ut som bildet heller litt mot venstre, tror jeg ville rettet det litt opp. Ellers likte jeg speilingen i vannet og den lille fuglen gjorde seg syns jeg også. Det ga bildet en liten forgrunn.

Dagrun sa...

Velkommen fra meg også. Så kjekt med mange nye! Og for meg også kom kameraet med ungene (med sistemann) og du så gøy det er:)

Så til bildet, så pleier jeg ofte å dra fargetonene nedover, selv om jeg skarper opp. Smak og behag og stil, man finner sin egen stil:)

Jeg er enig med Elin i at bildet ser ut til å helle litt til venstre og akkurat det forstyrrer litt. Ellers er horisontlinja/ vannkanten litt midtstilt, og som RuneE sier ville det å vippe kameraet opp eller ned når du knipser, eller evt. beskjære i etterkant hjelp på det.:) Jeg synes også fuglen er flott som forgrunn og du kan gjerne komme enda litt nærmere den (bekjæring eller aller helst zooming selvsagt der og da:)

Marianne sa...

Velkommen til deg..ny jeg også!...Morsomt å se forskjellen på før og etter redigering..Litt mye red, så det så litt "uekte" ut..men noen ganger er det jo den effekten man ønsker seg også.jeg er ofte fan av sterke fargerike bilder! Ellers fint bilde, ening med de andre at det heller litt til den ene siden..Fuglen ga dybde og bilde ble mer livlig!
Lykke til med fotograferinga!, og minste mann!