mandag 26. oktober 2009

Svaner

Skal jammen driste meg til å hive opp to bilder i samme post, selv om det er litt imot reglene her. Det er i alle fall en og samme svane.

Det er ikke så ofte jeg klarer å snike meg så nærmt som jeg gjorde på søndag. Denne svanen stirret meg i hvitøyet, og sirklet rundomkring. Helt til den oppdaget at jeg ikke kom for å mate den, da forsvant den ut på vannet igjen....8 kommentarer:

RuneE sa...

To bilder i en post går bra - det er faktisk det vi har som "maksimum" :-) Svaner er vakre dyr og du har fått fint frem det majestetiske. Skulle jeg si noe, så måtte det være at jeg kunne ønske litt tydeligere øyne, men det ER vanskelig!!

- Rundtomrundt sa...

Takker :)
Ja, jeg merket at øynene forsvant litt. Siden de er så mørke, går de jo i ett med det svarte rundt nebbet. Hadde kanskje kommet bedre frem med en annen linse. 18-270 klarer bare F/6.3 på 270.

Gjorde mitt beste under "fremkalling" i Lightroom :)

Dagrun sa...

Du får blitze på den neste gang så får du lys i øynene:) (og risikerer og skremme den...)

Svanen er jo mørk i øynene og har mørkt felt rundt, så sannelig blir det ikke lett å få frem nyanser der. Vakker fugl, jeg likte i grunnen godt både nær- og helportrett.

John sa...

Du har fanget den i en fin positur og det er vel ingen tvil om at den titter på deg :)
Vil nok tro at det Tamron 18-270 ikke er det optimale fugle objektivet pga dårlig lys i den lange enden. Det er nok et mer all round tur objektiv :)

- Rundtomrundt sa...

Dagrun: Jeg kan jo forsøke med en lyskilde neste gang, men jeg har jo ikke lyst til å hisse den opp heller. De / De svømte så stille forran meg i vannet.

John: Nei, sikkert ikke den optimale linsen, men en gjør det beste ut av det. Jeg hadde aldri kommet nærme nok til å ta en sånn close-up uten en god zoom. Det har jeg ikke nerver til. Linsen er dessuten ikke verst når jeg holder meg unne ekstremitetene (eks høyest eller lavest blenner på lengste zoo).

Har ellers ikke så mye erfaring med å ta bilder av fugler, men dette ga mersmak. Skal forsøke å huske det når jeg går på søndagstur med de små (2 og 4 beinte).

Dagrun sa...

Jeg tullet litt mhp den blitzen altså. Du hadde selvsagt skremt den, og denne vakre fuglen må nesten få ha de mørke øynene sine i fred, selv om de ikke gjør seg såååå bra som "vanlige" øyne;)

RuneE sa...

Når jeg sr litt nærmere på øynene, så er det ikke umulig at du med en omhyggelig bruk av justeringslag i PS kan få frem litt mer av den informasjonen som synes å være der når jeg forstørrer opp litt.

Marianne sa...

Svaner er et yndigt objekt synes jeg..vakrere fugler skal man vel lete lenge etter...Jeg foretrekke å ta bilder av de i solskinn..man må jo passe på så de ikke blir utbrente da..men fjærene og øynene kommer mye bedre frem..Men solen kan man jo ikke kontrollere!
Man skal passe seg ja..de kan bli noe hissige!..hehe, har opplevd det mer en en gang... hannsvana i gjengen stakk av med kamera veska mi engang..var livredd for at han skulle slippe den ut i vanet..men det gikk heldigvis bra!
Tror nok - Rundtomrundt har et poeng med den linsa di....det er ikke den rette for denne type bilde..har prøvd selv med min tamron, og jeg bare sletta alle bildene etterpå..Lykke til med nye svanebilder!