søndag 4. oktober 2009

Høststemning ved bekken

Mye stemning i høstskogen, men ikke alltid like lett å få gjengitt den på bilde. Dette er tatt uten stativ. Nederste bilde er i orginal form, mens det øverste er beskåret og lysnet noe.
Viser til Dagrunns kommentar. Vet ikke helt hvilke jeg liker best selv.

6 kommentarer:

Dagrun sa...

Flott bilde dette. Fin dybde med elven som går innover i bildet.

Jeg var på fotokurs engang, der noen tok lignende bilder og da fikk de faktisk pes for ikke å kutte i toppen av bildet (der det er lys himmel) fordi det drar oppmerksomheten oppover. Altså at du kunne ha pekt kameraet enda mer ned, evt. satt deg mer på huk og tatt bildet lavere. Jeg klarer ikke selv helt å se at det er et problem, men jeg referer det nå.:)

Margrethe sa...

Har nå fulgt rådet ditt, som jeg faktisk er helt enig i - som oftest. Men denne gangen var jeg i tvil om det ville bety noe for bildet. Er enda ikke enig med meg selv.

Dagrun sa...

Elva ble mer midtstilt på den beskjærte versjonen, og det er jo ikke bedre nei. Som sagt så refererte jeg til hva som ble sagt på et fotokurs. Og jeg er for så vidt enig også.. altså jeg bruker det selv på den måtet at jeg lar det lyseste punktet være i fokus og forsøker å ha mer skygge på det som ikke skal være "motivet".

John sa...

For meg ble ikke forandringene av stor betydning. Jeg tror man må gjøre som Dagrun nevnte rette kamera mere ned i elven. Men dette er et bra resultat uansett :)

RuneE sa...

For å gjøre det hele enda mer forvirrende :-) - hva med å prøve en beskjæring til 1:1 format? Slik at du fikk vekk himmelen og samtidig mer vekk til høyre? Har en følelse av at eleven da ville "svinge" mer tydelig inn inn bildet og forenkle komposisjonen. Kanskje du har en original der du har mer å gå på?

Margrethe sa...

Nederste bilde er et helt ubehandlet bilde. Altså ikke beskåret eller endret på noe. RuneE foreslår også å ta vekk noe av himmelen, men selv mistet jeg noe av dybdefølelsen da. Derimot når jeg kutter noe av høgre side, så oppnår jeg mer sving på elven. Skal prøve meg fram med diverse, eller gå i skogen og bruke samme motiv igjen. Været innbyr til det i dag.