onsdag 7. oktober 2009

River in the road

6 kommentarer:

obskur sa...

Litt mer info om bakteppet for dette bildet finner dere i dette innlegget:
http://obskur.net/?p=304

Og for å roe ned enkelte sarte sjeler - det er (gammel) tomatpuré - ikke blod :)


Bildet er tatt med en stor arbeidslampe ovenfra - og med en (vanlig) paraply for å lage skygge i øverste delen av bildet. Det ligger også en liten lommelykt rett i utkanten av bildet nederst til venstre for å lyse opp "blodet".

Bildet er kraftig redigert i Photoshop og hvis dere klikker på lenken over, vil dere få se en tidligere utgave av bildet.

Dagrun sa...

Det var en dyster sangtekst ja, som jeg må innrømme jeg ikke kjenner til.

Du må gå inn på fotobloggen til Anne (Med kamera på tur), hun bruker sanger og bilder veldig mye.

Når det gjelder selve bildet så applaus for at du har gjennomført og tenkt. Litt grøssing skaper du hos meg i alle fall, og da har du vel oppnådd litt det du søker også?:)

Jeg liker godt bildet i bloggen din også, det er ikke så nær på. Samtidig får du to fokusfelt i det at du får et mørkt felt i midten og da blir fokuset litt oppe og litt nede, så sånn sett foretrekker jeg det du har lagt ut her.:)

RuneE sa...

Musikk og band er ukjente også for meg, men det sier nok mest om meg :-)

Jeg ser problemet med den todelingen du har i bildet på bloggen og er enig med Dagrun i at dette ble bedre. Bare for å være vanskelig, kunne jeg tenkt meg en litt mer gradvis utfasing av strukturen - at den strakte seg litt mer innover i bildet. Kanskje ikke mulig under omstendighetene?

GAWO sa...

For meg ble dette et helt uforståelig bilde. Det er så mørkt at jeg ser ikke hva det forestiller eller hva det er tatt bilde av. Jeg har prøvd å snu og vende på skjermen men like mørkt er det. Er det meningen at det skal være sånn kanskje? Jeg ser det røde så klart, men likevel fostår jeg ikke dette bilde. Er det bare meg?

obskur sa...

Takk for kommentarer, alle sammen! :)

Bildet er litt over ett år gammelt, og jeg vil påstå at jeg har utviklet meg en god del siden den gang, så ting ville nok blitt gjort veldig anderledes nå, men jeg er litt glad i bildet ettersom det var det første bildet jeg planla lenge før det ble tatt - alt før det var mer eller mindre point&shoot.
Grøssing var akkurat det jeg ville oppnå, fordi det er det sangen bildet er basert på gir meg - samtidig er jeg helt enig Rune - det burde strakt seg lenger ut i bildet (takk for den, det har jeg faktisk ikke tenkt på!), men ettersom jeg bare har en .jpeg-fil orker jeg ikke å forsøke på å redigere det til. Har blitt litt for glad i RAW til at jeg vil falle tilbake på gamle vaner :)


GAWO: Jeg vet ikke om du leste teksten bildet er basert på, men slik jeg tolker den, handler det om en familie som blir drevet på flukt og mannen blir igjen for å sikre kona og barnas flukt. Teksten er fra hans synsvinkel og han snakker om "elven med blod" han vil etterlate seg i veien mens de løper unna. Det er denne "elven" jeg har forsøkt å illustrere.
Jeg-personen i teksten ville i dette tilfellet ligget rett utenfor bildet nederst til venstre.
Grunnen til at jeg ville ha det så mørkt, er at jeg ser for meg at lyset fra en lommelykt til hvem nå enn som har tatt seg inn i huset, treffer den øverste delen av liket - og dermed treffer bare en liten del av lyset "elven".
Sangen dette er hentet fra heter forøvrig "River in the Road".
Håper det ble noenlunde forståelig - på tross av to glass vin ;)

Dagrun sa...

Jeg har også av og til (alt for) mørke, eller lyse for den saks skyld, bilder. Så bra gjennomtenkt.