onsdag 14. oktober 2009

Mitt første Nettfoto-foto

Ja, da poster jeg endelig mitt første bilde her på Norsk Nettfoto,
og jeg falt på dette bildet som er litt fargerikt og
sommerlig -litt i kontrast til den årstiden vi er inne i,
selv om fargene vel egentlig stemmer ganske godt.

Jeg får vel presentere meg selv. Jeg heter Elin, er 33 år, og har hatt et bankende hjerte for foto de siste fire årene. Siden jeg elsker barnefotografering, har min sønn på 7 år stått ganske mye i fokus.
Jeg har hatt Canon 350D i noen år, men solgte det i sommer og fikk Canon 500D.


Dette er nok ikke et bilde dere som er veldig dyktige i makrofotografering vil synes er så bra, men nå jeg er ingen veldig dyktig makrofotograf, -håper vel på at det skal være vakkert det jeg fotograferer likevel.

Takk til dere som engasjerer dere i denne siden, veldig godt tiltak.

Edit: Jeg har postet bildet på nytt i større størrelse og med en smalere hvit ramme.

8 kommentarer:

RuneE sa...

Hjertelig velkommen i klubben og jeg takker for komplimenten på vegne av "gjengen"!

Du vil finne at makrofotografering er populært her, så du får sikkert noen kommentarer på det. Her var det i alle fall ingen tvil at du har fanget en vakker rød sommerfugl på en rød gren. Skarpt og fint mot den grønne bakgrunnen ute av fokus.

Skulle jeg si noe, så måtte det være at dersom du hadde sløyfet rammen, så hadde det blitt mer plass til bildet. For meg distraherer den hvite rammen en del, men der er kanskje ikke alle enige.

Jeg ser du har postet direkte i riktig størrelse - vi anbefaler 800px for liggende bilder, så har du et eksemplar som er litt større, så kan du godt bytte om.

Dagrun sa...

SÅ nydelig, Elin, og så kjekt at du er med her!

Veldig ofte liker jeg ikke hvite rammer jeg heller (synes det stjeler mye oppmerksomhet), men siden det er så lyst ytterst i bildet synes jeg faktisk det var pent som en helhet her.:)

Nydelig skarphet på sommerfuglen, ser ene vingen ikke er skarp og mange "Kikker" på sånt, men jeg liker godt stor blender i makro og så lenge det lille hodet er skarpt synes jeg det er topp.:)

ElinSire sa...

Takk for tilbakemeldinger :) Jeg er egentlig helt enig med dere angående rammer, og det er ikke så mange bilder jeg liker ramme på. En av grunnene til at jeg valgte ramme her, er fordi bakgrunnen er svart, og jeg ville gjerne ha hvitt inn mot bildet. Jeg kunne kanskje godt ha valgt en litt smalere ramme. Veldig bra å høre deres mening.

Når det gjelder størrelse, har jeg lastet det opp i picasa nettalbum i 640 px, så er ikke helt sikker på hvordan jeg poster det i 800? Jeg kikket på den siden hvor dere forklarer hvordan man justerer i HTML-kodene, men skjønte det vel ikke helt tror jeg. Skal prøve ;)

Dere fortjener virkelig skryt for engasjementet, så det var bare hyggelig!

Inga sa...

Jeg er også ny her - ser det er opptil flere av oss de siste dagene, så det betyr vel at norsk nettfoto er et godt tilbud for å dele og kommentere bilder. Jeg syns dette bildet var veldig fint med flotte farger. For meg har det ikke noe å si at ikke hele sommerfuglen er skarp. Her er det litt av sjarmen.

Når det gjelder rammen har jeg litt motstridende følelser. Jeg syns rammer kan fremheve, og det gjør det forsåvidt her, men den er litt stor syns jeg.

Marianne sa...

Syntes også at rammen var litt dominerende, denne versjonen var mye bedre!,,Flott bilde, friskt og og frodigt. Velkommen i gjengen får vel jeg også si, selv om jeg er ny av dagen jeg og..Kjekt med en sånnen side!

RuneE sa...

Applaus! :-)

John sa...

Hei og velkommen i gjengen. Hyggelig med flere dyktige fotografer og ikke minst fra nabolaget :)

Meget flott start. Flott bilde med fine farger og fin bruk av dybdeskarphet. Sier som Rune, Applaus.

PS, Hvis noen lurer hva som har skjedd med Nettfoto Tema siden så er den bare sprerret for en liten stund slik at vi kan få lastet opp alle de flotte bidragene til årets Nettfoto bilde. Bildene publiseres ved midnatt nærmere bestemt kl 00.00. For dere som ikke har sendt inn deres bidrag så er det fortsatt litt tid igjen :)

Studio Natura sa...

Hei! Jeg er ikke så aktiv inne her lenger. Men jeg har bloggen på RSS så jeg ser alle bildene om postes.

Dette var fint. Det er linjene i bildet som gjør dette. Blomsten lager en gjentatt Y form som også sommerfuglen viderefører. Som kontra er det en positiv diagonal som er gjennomgående i bakgrunnen (nedre venstre til øvre høyre).