mandag 12. oktober 2009

Ekorn i sikte


Ikke det beste lyset eller bilde forsåvidt. Må bare prøve å legge ut ett bilde for å se om jeg gjør det riktig og for å komme i gang! Hvitbalansen er justert etterpå og det gjør ikke noe at ekornet er midt i bilde. Med litt mer fotoviten kunne dette blitt ett excelent bilde! Og på dette tidspunktet hadde jeg ikke begynt å ta bilder i raw-format så det er begrenset hvor mye jeg kan få gjort med fargene.

9 kommentarer:

obskur sa...

Det er hva man kan kalle et blinkskudd!
Flott bilde!

Hvis jeg skal pirke litt, ville jeg ha forsøkt å flikke litt på det noe blasse området nede ved halen på ekornet, men ellers er det helt flott! :)

obskur sa...

Det er forresten litt til jeg vil pirke på, men for å unngå mas i kommentarfeltet, gjorde jeg en kjapp redigering selv.
Et bilde sier jo visstnok mer enn tusen ord.
Klikk på "all sizes", slik at du får det opp i samme format som du la det ut i.
http://www.flickr.com/photos/28297643@N02/4003053038/

Ville nok brukt litt mer tid på å få redigeringen til å se penere ut, men jeg tror du ser iallefall sånn noenlunde hvor jeg vil hen.
(Hvis du vil ha den lange fremgangsmåten er det bare å spørre!)

Anonym sa...

hehe ja det er ett aldri så lite blinkskudd og mye man kan gjøre med det. Jeg gikk da ikke inn for å redigere så mye denne gangen, må innrømme at det kjentes som ett lite ork for denne fotografen akkurat nå, men Skjønner godt hvor du vil henn! :) Har heller ikke klart å få fokuset helt på øyne og snute.. så der er egentlig ganske mye å pirke på!

esnorway sa...

synes nå denne krabaten var virkelig så fin jeg da.

Dagrun sa...

Jeg ser faktisk ikke helt hva du har gjort, Obskur? Har du skarpet opp halen?

Jeg synes bildet var kjempeflott. Ekornet poserer jo! Og øyekontakt og skarphet sitter som bare det. Om jeg skulle gjort noe, var det kanskje en enda tettere beskjæring. Flott bruk av stor blender forresten også.


PS Jeg gjorde bildet ditt større. Om du ser på menyen på høyresiden så ser du hvordan vi laster opp bildene i stor format.:)

obskur sa...

Sarah Otelie: Syns egentlig ikke at det er så mye å pirke på, men redigering er kjempegøy! ;)

Dagrun: Blant annet, ja. Noe jeg syns ofte hjelper for å se forskjellen på redigerte bilder, er å lagre begge alle versjoner på pcen og bla att og fram mellom dem - da burde du se det litt bedre :)

RuneE sa...

Man kan sikkert redigere bildet sønder og sammen, men her stirrer motivet rett inn i linsen og da kan det gjerne være midtstilt for min del. Skal det beskjæres, så ville jeg prøvd med kvadratisk (1:1) format.

John sa...

Hei og velkommen i gjengen. Her er vel det meste sagt. Flott bilde og bra fanget.

Anonym sa...

ja redigering er morsomt. men har mange ganger redighert bilder "i hjel" så prøver å få ting til å være mer naturtro. for å vise at jeg kan klare det å hehe :D det er ikke bestandig så lett å vite når man bør stoppe..

men koselig med tilbakemeldiger, men det er jo det som er meningen her :D og nå har jeg jo litt motivasjon til å legge ut mer! beklager lang tekst ;)