tirsdag 13. oktober 2009

Sotrabroen en høstdag

Jeg hadde egentlig ikke tenkt å legge ut et bilde idag, men problemet Inga hadde fikk meg til å gjøre en prøve. Dette bildet tok jeg på en spasertur i formiddag og motivet tør være kjent for de som har fulgt min blogging en stund. Men det er ikke det viktige her: Bildet er ubetydelig behandlet i PS CS3, redusert til 650px * 433px og lastet opp dirkete til Blogger via mitt "gamle" oppsett. HTML-koden viser her størrelsen slik vi har vært vandt med. Så da må vi i alle fall anbefale folk om å være forsiktige med å bruke alle nye "forbedringer" som Blogger kommer med. Kanskje noen kan gå tilbake?

Denne saken er vi nok ikke ferdige med.

7 kommentarer:

Inga sa...

Så flott vær for en spasertur. :) Jeg har et forslag ang dette med størrelser. Nå vet jeg ikke om det hjelper, men jeg vet at på mine egne blogger har jeg muligheten til å gå tilbake til gammelt redigeringsoppsett. Jeg forsøkte dette her også, men det er jo bare de med admin-rettigheter som kan gjøre det. Hvis dere lagrer det gamle redigeringsoppsettet mener jeg at alle kan bruke det, og da er det kanskje enklere å bruke oppskriften for oss nye. Bare en idé.

RuneE sa...

Det var faktisk det "gamle" systemet jeg brukt på bildet over. Dersom det var mitt bilde du ville prøve med det "gamle" systemet på, så vil du nok ikke klare det. Imidlertid skal jeg prøve på ditt bilde.

Inga sa...

Jeg forsøkte med mitt bilde tidligere da jeg skulle legge det inn, og fikk da ikke adgang til å endre innstillinger.

RuneE sa...

Det spørs om du da ikke må inn på selve malen (template) og endre denne, men dette kjenner jeg for lite til. Har ikke forsøkt "siste utgave". Kanskje andre har?

Dagrun sa...

Hva mener dere med "gamle admin"-settet? Er det nytt eller kan en velge nytt sett for hver gang en laster opp et bilde? Jeg har ikke sett den muligheten jeg....

John sa...

For et år siden så var det slik som det er i denne posten. En HTML tekst med s1600 og en med s400. Vi hadde da ingen mulighet til å endre størrelsen til en eksakt størrelse når man lastet opp et bilde fra egen pc.

Det vi fant ut var at vi kunne endre s400 til s720 eller s800 for å få større bilde. s1600 er størrelsen som bilde vises i når man klikker for å se bilde i full størrelse.

Er rimelig sikker på at s720 og s800 tilsvarer 720 pix og 800 pix.

For de som ikke finner bredde og høyde justering i HTML teksten foreslår jeg at vi bruker s800 for landskaps format og s720 for stående bilder. :)

John sa...

PS . Jeg mener sopp bilde posten.