torsdag 15. oktober 2009

En liten shoot
Jeg og ei venninne tok oss en liten photoshoot en dag i høst. Kjørte opp på fjellet til dette vannet og knipset en del bilder. Dette ble ett av de beste. Vi tok vann på steinen for å ikke få en så "matt" effekt på den om man kan si det sånn. Jeg sto i kalde elva (som går ut i vannet) i barføtter og knipset!

Hadde forøvrig ikke peiling på hvilke innstillinger som var best å ha og tenkte ikke så mye på det heller. Som dere ser. Men liker det.

Får ikke til å få bildene store her. Har den nye opplastingsgreia.


10 kommentarer:

RuneE sa...

Alt for fotograferingen :-) - velkommen til oss (dersom jeg ikke har fått ønsket deg det før). Og med søt modell...

Jeg har som du ser fått opp bildet i størrelse (for hvert bilde står det s400 - endre det til s800). Det skal ikke være enkelt.

Det var en god ide med vann på steinen. Det skal jeg merke meg. Jeg ville nok kanskje ha "fyrt" litt opp på fargene i det øverste når det gjelder bakgrunnen. Andre mener sikkert noe annet. :-)

ElinSire sa...

Velkommen :) Jeg er ny selv, men... ønsker velkommen fordet, jeg :)

Her likte jeg SH versjonen best. Syns modellen kom best frem på det bildet. Og likte behandlingen av bildet. Er litt enig med Rune at fargene nok kunne vært litt kraftigere på det øverste bildet. Det er litt matt.
Ellers syns jeg det er veldig fint komponert og idéen med vann på steinen var god. Flott modell også!

Anonym sa...

jeg tok ikke bilder i raw-fil på det tidspunktet og har redigert flere ganger med sterkere farger og dusere farger men blir ikke helt fornøyd fordi mye info er borte. Det øverste bilde er originalen som ikke er gjort noe med, bare for å vise litt forskjell. Og det med stenen var jeg veldig fornøyd med :D

Anonym sa...

takk forresten :D Er det andre bilde jeg legger ut, men ser ut til at jeg kommer til å være aktiv her inne.

Dagrun sa...

Enig i at s/hv helt klart ble best. Mye bedre kontraster og fremhever modellen bedre.

Det er fine vinkler i armer og bein på modellen. Det er vel sånn, har jeg skjønt på portrettfotografering, at en skal forsøke å få "trekanter", og aldri plassere føtter eller hender flatt slik at de virker større enn de er. Det har du ikke gjort heller, så det er flott. Vinkelen på hodet ser litt unaturlig ut, men hva annet kan det være på en våt stein midt uti et vann, hehe.

Jeg ville kanskje brukt større blender og fått mindre skarp særlig veien i bakgrunnen der det er noe skilt og noe greier som vises. Det er ikke nødvendig å ha med. Jeg ser du har en god lukkertid, men du kunne sikkert gått til et lavere blendertall (uten at jeg vet hva det er, så kanskje rundt en 5,6 til 8, alt etter hvor nære du stod og objektiv selvsagt.

Studio Natura sa...

Hei!

På fargebildet kapper du hodet av jenta med horisonten bak. Det gjør du ikke i s/h siden den er dusere. Dette + kontrasten gjør at de fleste liker s/h versjonen tror jeg.

Når det gjelder posituren syns ikke jeg den er helt optimal. Hennes venstre arm ser langt fra naturlig og behagelig ut syns jeg.

Anonym sa...

la oss si at jeg har lyst å ta reklamebilder. bare som ett eks. det er svært få av de som ser naturlige ut. så at armen ikke ser "behagelig" ut er ubetydelig for meg. men er glad for innspill uansett. har lært atskillig mer siden dette bildet ble tatt men var nysgjerrig på hvilke kommentarer ett slikt bilde ville få her inne. det er ikke så mange av de.

Marianne sa...

Hadde du kjørt ned blenderen som Dagrun sier, så ville bilde blitt et hakk bedre.. men synes det var et bra skudd ellers..Noe ukomfortabel arm ja...Men...Synes S/H versjonen var best...Jeg har ikke mer å si..er ingen portrett fotograf selv, så må bare si det som faller meg inn..Skal begynne på det temaet selv nå. Så spennende å se hvordan andre løser det!..Flott bilde var det iallefall!

Anonym sa...

Neste gang jeg står ute i en elv på høsten (her i nordnorge, nærmere bestemt Alta) kommer jeg nok til å ordne innstillingene før jeg går uti, og vil da også være mer bevisst på hvilke innstillinger jeg bruker. Som sagt tidligere visste jeg ikke mye og det var kaldt så jeg ville få det overstått :D Må også innrømme at vi tenkte ikke på det som "portrett", vi bare tok en masse bilder og hun elsker å posere litt i overkant av det som er normale stillinger, så dette er ett av de mer normale faktisk :P

Dagrun sa...

Jeg er laaaangt fra spesialist på portretter, men det lille jeg har lært på et kurs jeg tok var at greit nok om armer og bein står i kryss (som du selv sier, så ser en mye rart på sånne type bilder), men ansiktet må være avslappet og ikke forknytt likevel, og det klarer hun jo.:)