onsdag 14. oktober 2009

Marianne tester ut norsk nettfoto!

Fant denne bloggen da jeg sveipte internettet, og syntes det hørtes interessant og morsomt ut!

Jeg er en fotogal jente med 31 somre bak seg..Hovedsak dyr og makro som er mine favoritter, men det smyger seg inn noen solnedganger og unger også iblant!

Har brukt Canon EOS 450D, frem til nå, og vært svært fornøyd med det..MEN, etter en heller våt "svaneshoot", så gikk kameraet på dunken..Det var en fin anledning til å oppgradere, så nå venter jeg i spenning på canon EOS 7D!

Håper på konstruktiv kritikk her inne, og å få lære og få inspirasjon hos andre!

Første bilde mitt er et makro, tatt håndholdt i ulendt terreng. 55mm, f:10 og 60 i lukketid....Kunne nok dratt mye mer ut av bilde visst jeg hadde brukt stativ....

IMG_4078-copy-copy-o

13 kommentarer:

RuneE sa...

Velkommen til oss!
Jeg ble straks misunnelig da jeg så at du skal ha en Canon 7D. Jeg bruker selv en 40D og er naturligvis interessert i hvordan 7D'en oppfører seg. Du får holde oss oppdatert.

Makro-fotografering er morsomr og dette var en fargerik åpning. Imidlertid ser jeg at bildet som du har lastet opp er på 320px × 480px, mens du har forstørret det ved fremvisningen til 425px × 621px. Dette medfører nok at det bli mer uskarpt enn nødvendig. Har du mulighet for å redigere til en utgave med høyde på 600 - 700px og legge den ut "as is"? Det er den størrelsen vi satser på.

Marianne sa...

Skjønner godt du ble misunnelig på 7D en, det hadde jeg også blitt..hehe..Nå venter jeg så det neste gjør vondt!
Er veldig spent på hva det kameraet kan tilby!

Prøvde å fikse størrelsen, ble det bedre nå?

RuneE sa...

Bildet ditt er ganske så bra det, men jeg tror vi snakker litt forbi hverandre.

Så vidt jeg kan se er bildet du lastet opp (det som kommer frem når du "klikker" på det synlige) fremdeles det samme. Det er DET bildet som bør legges ut i den størrelsen du vil vise. Så vidt jeg kan se har du bare forandret HTML-koden for selve visningen her.

PS Men for at det skal bli så bra med så pass forstørrelse, så må utgangspunktet også ha vært bra!

Marianne sa...

OK..hvordan forandrer man DEN størrelsen da? Bruker WLW!....Originalt er bildet på 2800*4200...Skal prøve en gang til...

RuneE sa...

Du reduserer størrelsen i ditt redigeringprogram til en håndterlig størrelse og laster opp på nytt. Les gjennom kommentarene på de to-tre forrige postene. Der står det en del om de problemene som er dukket opp.

PS Nå er jeg ikke riktig sikker på hva du mener med WLW... :-)

Marianne sa...

Windows live writer. Det er et programm du laster ned på dataen, hvor du kan skrive bloggeinnlegg uten å være online. I dette programmet blir bildene store "av seg selv"....

OK, så jeg må redigere bilde selv, til en størrelse på ca 750 i høyde, og så laste det inn...skal prøve!..takk for hjelpen!

ElinSire sa...

Likte veldig godt bakgrunnen på dette bildet. Ellers ble jeg også ganske misunnelig på det nye kameraet ditt! Håper du får masse glede av det :)

Marianne sa...

Ja detta med størrelse var jammen med ikke enkelt nei..MEN, jeg synes nå bilde tar seg bra ut der det står, så nå gir jeg meg for denne gangen!!, Må visst lese litt mer rundt dette..Er bare så vant til å bruke WLW, og da blir man litt bortskjemt..trenger jo ikke tenke da!...Håper bilde er brukanes som det er?

RuneE sa...

Som du sikkert har skjønt så sliter vi litt med dette vi og! :-)

Det går sikkert greit slik.

Dagrun sa...

Jeg sliter med å skjønne hva dere sliter med jeg, hehe....

Velkommen i klubben til deg også. SÅ kjekt med en til som tar makrobilder. Det er litt lite til helt å se hvor skarpheten sitter, men jeg mener den sitter mer på blomsten og mot deg, enn på sommerfuglen. Tar jeg feil kanskje?

Jeg tar forøvrig også makro oftest uten stativ, i alle fall når det gjelder insekter og dråper på blomster ol. Jeg rekker ikke dra frem noe stativ oftest (også er jeg litt lat da, hehe...).

Jeg skal ikke si så mye om sommerfuglen, jeg har aldri klart å få en eneste sommerfugl i nærheten av skarp jeg så jeg er imponert der. Kanskje kunne du gått enda nærmere, eller kanskje var det umulig der og da, men du kan gjerne beskjære enda tettere. Jeg ville kuttet i bunnen, tror jeg. Mye blader som tar litt oppmerksomhet fra den flotte blomsten og sommerfuglen. Men det er i grunnen pirk, for bildet er jo kjempefint da, bare at det "skjer" mye i nederste delen av bildet som stjeler litt fra blomsten og sommerfuglen, synes jeg. Ellers strålende lys på blomsten forresten.

Inga sa...

har vel egentlig så mye å tilføye annet enn at jeg syns det var veldig flotte farger her. Jeg syns makrofotografering er interessant og gøy. Jeg har Canon 450D og har en liten ønskeliste med flere objektiver. At du skal ha deg (og har råd til ;) ) Canon 7D er misunnelsesverdig. ;)

Marianne sa...

Dagrun: Skarpheten er nok ikke helt der den skal være nei..heller nok mer mot blomsten og litt nediver ser jeg...Men som du sier, sommerfugler er ikke enkle.Beskjæringen må være sånn synes jeg, det er noen blader, litt "flarn" og noen strå som jeg synes gir bilde en helhet, så vill ikke ta de bort..Men ser poenget ditt..Takk for fin kommentar!

Inga: Ja du kan tro jeg gleder meg til jeg står der med kameraet i hånda. Har nesten fotoabstinenser nå, etter å ha vært uten kamra i 10 dager!!!

John sa...

Velkommen i klubben til deg også.
Flott bilde med fine farger og fin bruk av dybdeskarphet.

Vi skal lage et innlegg angående hvordan man legger ut bilde i riktig størrelse. Dette da blogger igjen har gjort endringer. Da jeg ikke har brukt WLW selv så har jeg ingen erfaring ved denne metoden.
Det eneste jeg har lest om WLW er at noen klager over bilde kvalitete når de publiserer med WLW.